Witold Kepinski - 10 maart 2018

reBuy reCommerce ontvangt 21 miljoen euro van investeerders

reBuy reCommerce ontvangt 21 miljoen euro van investeerders image

De kapitaalbasis van reBuy reCommerce GmbH wordt versterkt om de sterke groei en uitbreidingsstrategie te financieren. ReBuy reCommerce GmbH heeft een online winkel voor de aankoop en verkoop van gebruikte producten.

De Berlijnse onderneming verzamelde rond de 21 miljoen aan investeringen van het eigen managementteam en drie internationale beleggers. Daarbij heeft reBuy het afgelopen jaar met een positief resultaat (EBITDA) afgesloten en een totale omzet van 109 miljoen euro behaald. Voor 2018 ligt de focus onder andere op verdere internationalisatie, het versterken van de merknaam en het doorlopend verbeteren van de klantervaring.

Het managementteam van reBuy heeft de kans gegrepen om zelf ook te investeren. Torsten Schero, CEO van reBuy: “Er is geen betere manier om onze klanten, collega’s, en investeerders te laten zien hoe zeer wij in reBuy en ons businessmodel geloven. Met het nieuwe kapitaal zijn we goed uitgerust om onze internationalisatiestrategie te realiseren.” Tevens verwelkomt reBuy nieuwe investeerders; de in Londen gevestigde investeringsbureaus Headway Capital Partners en Keyhaven Capital Partners zijn beiden volledig overtuigd van het succes van het reCommerce bedrijf.

De hoofdinvesteerder is het pan-Europese private equity team van Evoco. Michel Galeazzi, partner en medeoprichter van Evoco, is overtuigd van het businessmodel: “Met reBuy investeren we in een winstgevend en duurzaam businessmodel. Wij hebben vertrouwen in het managementteam, dat reBuy tot een internationaal succes zal maken. De verhoging van onze bestaande investering sluit goed aan bij onze strategie: we willen groeiende maar reeds gevestigde en winstgevende bedrijven bij internationale groei begeleiden en ondersteunen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!