SEMINAR by CEBIT in Amsterdam

11-03-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SEMINAR by CEBIT in Amsterdam

Op dinsdag 20 maart vindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het SEMINAR by CEBIT® plaats. Vier sprekers praten over ontwikkelingen van vandaag en morgen op het gebied van virtual reality, blockchain en cybersecurity. Het seminar is gratis toegankelijk. Er kan worden ingeschreven via www.hannoverconsultancy.nl/seminarbycebit.

Roelof Terpstra (The Virtual Dutch Men): de wereld van virtuele realiteit

Het is nog een ruime week voordat de nieuwe Spielberg film ‘Ready Player One’ in de bioscopen uitkomt – de verfilming van het vooruitziende boek van Ernest Cline over virtual reality. Het boek is zelfs zo inspirerend dat het verplichte kost is voor alle medewerkers van Oculus –  de firma die zorgde voor de nieuwe revolutie op het gebied van VR. Daarnaast zijn het boek en de film natuurlijk een must-see voor iedere virtual reality enthousiasteling omdat het een kijkje geeft in een wereld waar de virtuele dimensie een cruciale rol in ieders leven speelt.

Roelof Terpstra van The Virtual Dutch Men neemt je mee in de wereld van de virtuele realiteit. Staan we aan de vooravond van de Metaverse of staan we er nog ver van af?

Boudewijn Vervoort (CRYPTOTRADER.NL): disruptiveness van de Blockchain

Blockchain; het nieuwe toverwoord in investeringsland. Er is geen koffiecorner meer te vinden waar dit onderwerp niet veelvuldig wordt besproken. Toch zijn de enorme winsten die er door velen mee geboekt zijn, niet het meest interessante aan deze ontwikkeling. Het is het enorme potentieel dat deze techniek ons biedt om nagenoeg alles in ons dagelijks leven drastisch te veranderen, gelukkig veelal in ons voordeel.

Als het aan de specialisten ligt zullen er over een paar jaar geen notarissen meer nodig zijn en ook de stembussen kunnen bij het grofvuil. Dat gebeurt via blockchain straks gewoon op je smartphone terwijl je in de trein naar huis zit. Boudewijn Vervoort van Cryptotrader.nl zit er al jaren bovenop. Hij vertelt je welke bijzondere toepassingen er al bestaan en hoe via blockchain op belachelijk eenvoudige wijze problemen kunnen worden opgelost waar onze overheid vaak al jaren mee worstelt.

Erik de Jong (Fox-IT): cybersecurity, spionnen en criminelen

Een spannend jongensverhaal over de VS, Rusland en Oekraïne, waarbij een toevallige voorbijganger een half miljard schade oploopt, of over een leger tandenborstels dat een Jeep aanvalt? Je verzint het niet, en dat hoeft ook niet, want tegenwoordig zit de wereld gewoon zo in elkaar.

Maar dichter bij huis is het ook opletten, want jouw achteloze keuzes op een regenachtige zondagmiddag worden misschien wel met gejuich ontvangen door criminelen aan de andere kant van de wereld. Erik de Jong van Fox-IT geeft een korte inkijk in de wereld van spionnen en criminelen anno 2018.


Hartwig von Saß (Deutsche Messe AG): THE NEW CEBIT®

Forget everything you know about CEBIT. Een vernieuwd concept en een nieuwe datum. Hartwig von Saß praat je tijdens het SEMINAR by CEBIT® bij over de veranderingen van Europa’s belangrijkste zakenfestival voor innovatie en digitalisering.

Maak kennis met de openlucht d!campus waar bezoekers kunnen genieten van showcases, street food en muziek. Traditionele business-to-business vind je in een nieuwe setting in de d!conomy-hallen. Laat je bij d!tec voorlichten over disruptive business models en startups of ga in gesprek met pioniers en new thinkers in d!talk. Where the heart of digitization beats, dat is waar CEBIT® om draait.

SEMINAR by CEBIT®

Dinsdag 20 maart 2018 (14.30-16.30 uur)

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan in via www.hannoverconsultancy.nl/seminarbycebit

Terug naar nieuws overzicht
Security