Redactie - 12 maart 2018

Vectron en Mobotix verbeteren beveiliging voor retail en horeca

Vectron en Mobotix verbeteren beveiliging voor retail en horeca image

Vectron en Mobotix gaan samen oplossingen leveren voor hoge resolutie videobeveiliging in winkels, restaurants en andere verkooppunten. Daarbij wordt de transactiedata van Vectron’s Point of Sale (POS) systemen gekoppeld aan de opnames van Mobotix’s IP-camera’s. Met als resultaat dat onduidelijkheden tijdens het verkoopproces sneller zijn op te lossen en winkels, restaurants en andere verkooppunten beter te beveiligen zijn. Verder zijn de video-analysefuncties van Mobotix te benutten voor het optimaliseren van de winkel- of restaurantindeling, wat tot een hogere omzet kan leiden.

Alleen al in Duitsland verliezen retailers jaarlijks bijna 4 miljard euro door voorraadverschillen, volgens het EHI Retail Institute. Met een oplossing voor videobeveiliging is dat verlies sterk te reduceren. Door deze te combineren met andere systemen die in de retail worden toegepast, ontstaan ook nieuwe kansen. Daar is de gezamenlijke oplossing van Vectron en Mobotix op gericht. De data van verkooptransacties wordt automatisch verzonden naar een Mobotix-camera als POS-events en op intelligente wijze aan de videobeelden gekoppeld.

Mobotix’s Management Center (MxMC) 1.7 vereenvoudigt het doorzoeken van POS-data, op basis van zelf te definiëren criteria, om snel een benodigd beeld te raadplegen. Beheerders kunnen de encrypted opgeslagen videobeelden ook bekijken vanuit het bedrijfskantoor of elk MxMC-systeem, via een beveiligde Internet-verbinding. Met de geïntegreerde oplossing zijn tevens POS-processen te analyseren naar product, prijs, medewerker en andere criteria. MxMC biedt een aantal handige zoekfuncties om het videobeeld dat bij een transactie hoort te laten zien, zodat meningsverschillen over betalingen snel op te lossen zijn. Verder is het ook mogelijk om de laatste transactie in de browser van het Vectron POS-systeem te bekijken, wat een preventief effect oplevert.

Verkoopprocessen en beveiliging optimaliseren

Met een hemisferische Mobotix-camera en MxAnalytics (zoals de Q26), is het mogelijk objecten en mensen te tellen en verplaatsingen te visualiseren in een heatmap. Dat levert retailers aanvullende informatie over klanten op, zoals de verblijfduur in een winkel, bewegingen in bepaalde richtingen en het betreden van winkelzones. Met deze waarde toevoegende informatie kunnen zij onder de winkelinrichting en inzet van het personeel optimaliseren. Dit zijn een aantal voorbeelden hoe retailers en horecaondernemers kunnen profiteren van de gezamenlijke oplossingen van Vectron en Monotix. Behalve voor het verhogen van de beveiliging zijn video-analyses ook te gebruiken voor het verbeteren van de verkoopprocessen. Bij het ontwikkelen van deze oplossing is uiteraard rekening gehouden met de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Dit betekent dat de uit te voeren POS-analyses voldoen aan de nieuwste regelgeving voor privacybescherming.

Technische specificaties

De nieuwe oplossing is gebaseerd op MxManagementCenter 1.7, of een latere versie en compatibel met alle huidige Vectron POS-systemen en Mobotix Mx6-serie camera’s (firmwareversie MX-V5.0.2.14 of hoger). De MxAnalytics tools voor video-analyses maken zonder extra kosten deel uit van de complete oplossing.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!