Dell EMC, IBM, Lenovo en ODM partijen verkopen veel meer servers
09-03-2018 | door: Witold Kepinski

Dell EMC, IBM, Lenovo en ODM partijen verkopen veel meer servers

Hewlett Packard Enterprise (HPE) verloor vorig jaar in het vierde kwartaal server marktaandeel in de EMEA aan andere marktuitdagers in het vierde kwartaal, aldus IDC. Volgens het IDC onderzoek daalde het marktaandeel van HPE jaarlijks met 4,5 procent tot 28 procent.

Dell EMC en IBM kenden een groei van respectievelijk 3,8 procent en 4,4 procent, terwijl Lenovo en vaak Aziatische ODM-spelers ook hun marktaandelen zagen stijgen.

Power

Volgens Eckhardt Fischer, senior onderzoekanalist bij IDC, heeft IBM de markt in beweging gezet met vernieuwde servers zoals de Power en Z-systemen. HPE bleef ook achter als het op omzetgroei aan kwam. De serveromzet van HPE steeg met 1,1 procent. Dell EMC zag een stijging van 43,6 procent. IBM zag zijn omzet met 62,6 procent stijgen.

Hyperscalers

Server-ODM's bleven terrein winnen op HPE, IBM en Lenovo. De vraag naar ODM hardware wordt aangedreven door hyperscalers zoals Amazon, Google, Microsoft en Apple. Verschillende van hun nieuwe datacentergebouwen die in 2015 en 2016 zijn geopend, hebben nu hun piekcapaciteit bereikt. IDC verwacht dat de vraag naar ODM server verder zal groeien in 2018 en 2019 door een nieuwe golf van lanceringen van datacenters, waaronder Apple in Denemarken en Ierland, AWS in Zweden en Google in België.

Lees meer op de site van IDC.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware