Wouter Hoeffnagel - 09 maart 2018

Politie blijft komende jaren honderden externe ICT'ers inschakelen

De Nederlandse politie moet de komende jaren honderden ICT-deskundigen in blijven schakelen om zijn computersystemen te onderhouden en verbeteren. Op jaarbasis gaat het om zeker 400 ICT'ers.

Dit heeft lid van de korpsleiding van de politie Dick Heerschop gezegd in de Tweede Kamer, meldt het AD. In de Tweede Kamer spreken deskundigen over de toestand van de ICT-voorzieningen bij de politie. Heerschop geeft aan dat het lastig is goede ICT'ers te vinden en dat de politie hierdoor genoodzaakt is een 'substantieel aantal mensen' extern te blijven aantrekken.

'Markt loopt voorop'

Heerschop waarschuwt dat de markt voorloopt op het gebied van ICT en voorziet hierin weinig verandering. Het lid van de korpsleiding verwacht hierdoor dat het ook in de toekomst nodig zal blijven externe ICT'ers in te schakelen. Wel loopt momenteel een project bij de politie om vaste ICT-professionals te werven.

De ICT-voorzieningen van de politie zijn al jaren een bron van zorgen. Zo hebben niet alle agenten toegang tot alle gewenste systemen die worden gebruikt bij onder meer handhaving op straat en opsporing. Daarnaast kan niet iedere agent via zijn of haar smartphone toegang verkrijgen tot politiesystemen. Ook het bekijken van videobeelden op politiebureaus zorgt voor problemen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!