Redactie - 12 maart 2018

Snakeware zet AR in voor Hans Boodt Mannequins

Het Friese ICT-bedrijf Snakeware heeft met Hans Boodt Mannequins een internationale opdrachtgever in de modebranche aan zijn klantenkring toegevoegd. De digital specialist uit Sneek heeft een corporate website ontwikkeld op basis van design thinking en zet Augmented Reality (AR) in om prototypes als het ware tot leven te laten komen bij afnemers van Hans Boodt Mannequins. “Ons doel is om digitale objecten te tonen alsof ze in de echte wereld aanwezig zijn”, legt Ate van der Meer van Snakeware de ambitie uit.

Naast de realisatie van de online omgeving, waar design en functie elkaar aanvullen, versnelt Snakeware het prototype proces met de wereldwijde opdrachtgevers van Hans Boodt Mannequins, door het inzetten van het door Snakeware ontwikkelde AR-platform. Dit cloud-gebaseerde platform bestaat uit tooling voor het beheren van 3D-data. Daarnaast is er een API voor het makkelijk koppelen van data van de opdrachtgever. Via een app met slimme beveiligingsroutines wordt de data in de vorm van realistische 3D-computergraphics alleen aan bevoegde klanten op locatie getoond. Ate van der Meer: “Met dit platform kunnen mannequins op verschillende devices worden getoond, waarbij het IP van de 3D-modellen geborgd is door een unieke beveiliging.” Met zowel de Microsoft HoloLens, als de ARKit van Apple en ARCore van Google worden computergraphics gemixt met de echte wereld, waarmee de klant vervolgens kan communiceren. “De internationale afnemers van Hans Boodt Mannequins krijgen zo een realistisch beeld van de oneindige design mogelijkheden.”

Met behulp van de 3D-designers van Hans Boodt Mannequins en de inzet van het AR platform van Snakeware kunnen de mannequins snel worden voorzien van een unieke uitstraling. Hans Boodt werkt met state-of-the-art technieken waar het poses, technische aspecten, specifieke make-up, afwerking in verf, kleur of stof betreft en in AR komen de mannequins als het ware echt tot leven. De topleverancier en producent van custom made etalagefiguren is enthousiast over de samenwerking. Marco Ouwerkerk van Hans Boodt Mannequins: “Gedreven door vakmanschap en door het inzetten van praktische innovaties weten wij van een traditioneel product een modern en hedendaags design icon te maken. In een innovatieve industrie die zich continu ontwikkelt, moet je ‘ahead of the game’ zijn. Door de samenwerking met Snakeware en ons eigen groeiende 3D-design team kunnen we een innovatieve designwereld tonen met een product dat de klant al aanspreekt sinds 1870.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!