IBM en Huawei groeien sterk met externe storage
13-03-2018 | door: Witold Kepinski

IBM en Huawei groeien sterk met externe storage

De totale EMEA-waarde van externe opslagsystemen steeg in het vierde kwartaal van 2017 met 11,7% in dollars (+ 2,4% in euro's), volgens International Data Corporation (IDC) EMEA Quarterly Disk Storage Systems Tracker, 4Q17. IBM en Huawei groeiden het sterkst in de externe storage markt. Dell EMC verkocht iets minder maar blijft de marktleider.

De marktwaarde van de all-flash-array (AFA) vertoonde een hoge double-digit groei in dollars (35,8%), goed voor bijna 31% van de totale externe opslag in de regio, zij het met een iets tragere groeisnelheid naarmate het in toenemende mate toeneemt aanzienlijk. Hybride matrices groeiden ook (19,5%), maar hun aandeel in de totale externe verkoop bleef stabiel in vergelijking met het vorige kwartaal. Alleen HDD-systemen bleven inkrimpen (-18.9%).

"IT-afdelingen in belangrijke EMEA-landen hebben hun investeringen hervat terwijl ze hun digitale transformatieplannen hebben doorgevoerd, of hun datacenter gemoderniseerd of opgeschoond in een poging om zich klaar te maken voor belangrijke workloads zoals Big Data.Ter IT-kopers kiezen steeds vaker voor nieuwe technologieën zoals AFA en HCI [hyperconverged infrastructure], de concurrentie in die gebieden wordt steeds intenser, met sommige verkopers snel om de tijdelijke zwakheid van oudere concurrenten te exploiteren, bezig met het uitvoeren van hun eigen transformatie om relevant te blijven in een snel veranderende markt, "zei Silvia Cosso, research manager , European Storage and Datacenter Research, IDC.

West-Europa

Nu de totale AFA-zendingen nu qua waarde (33,3%) stevig op een derde van de markt liggen, noteerde de West-Europese markt voor externe opslag een gezonde groei van 9,8% in dollar (+ 0,7% in euro). De capaciteit groeide ondertussen met 8,7% tot 3.043 petabytes.

De Duitse markt bleef bijzonder sterk en compenseerde ruimschoots een nog zwakke Britse markt die werd getroffen door een onzekere macro-economische situatie die investeringen tot staan ??bracht. Maar structurele uitdagingen blijven in de subregio, omdat nieuwe modellen voor gebruik van de infrastructuur die door de openbare cloud worden teweeggebracht, mainstream worden en hardware commoditisatie in de regio versnelt.

Lees meer op de site van IDC.

 

Terug naar nieuws overzicht