Microsoft: 200.000 organisaties gebruiken nu Teams
13-03-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft: 200.000 organisaties gebruiken nu Teams

Microsoft zegt dat nu wereldwijd 200.000 organisaties Teams gebruiken. Teams is een Slack-alternatief en uitgebreid mey nieuwe functies waaronder directe vertaling van talen en Cortana-integratie. Klanten van Teams zijn Navistar, Macy's, GM, GE en ConocoPhillips.

Microsoft Teams, de opvolger van Skype voor Business, kreeg eerder in janauri nieuwe functies. Het is de grootste update sinds de lancering van Teams van een jaar geleden. Microsoft wil met de nieuwe functies het werken met apps vereenvoudigen. Apps en services, waaronder Office 365-applicaties, Trello of SurveyMonkey, kunnen in teams worden geïntegreerd. Informatie kan nu uit een applicatie direct worden geïntegreerd in een gesprek, net zoals het delen van een gif of emoji Hiermee kunnen gebruikers een gesprek voeren over de inhoud zonder een screenshot of hyperlink in te voegen. Het zou bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om een ??taak rechtstreeks vanuit de zoekbalk in de projectbeheer-app te maken of om een ??build in Visual Studio te starten.

Microsoft biedt verder Personal Space. Gebruikers krijgen hierdoor gemakkelijker toegang tot apps en zien alle items die eraan zijn toegewezen. Zelfs de apps die als laatst zijn geopend, worden daar vermeld. Nieuw is er ook de app "Wie", de teamleden kunnen worden gezocht op naam, functie of onderwerp. Daarnaast is de zoektocht naar apps die beschikbaar zijn via teams vereenvoudigd. Er kan nu worden gezocht naar categorieën, zoals Analytics of BI.

De zoekbalk staat nieuwe Slash opdrachten toe. Met de invoer van "/" en een overeenkomstige opdracht kan bijvoorbeeld een afwezigheid worden ingevoerd of een gebruiker worden toegevoegd. De commandofunctie moet later worden uitgebreid.

 

Terug naar nieuws overzicht
Software