Koninklijke Luchtmacht, Thales en NLR bundelen hun krachten
14-03-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Koninklijke Luchtmacht, Thales en NLR bundelen hun krachten

Thales en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) zullen de Koninklijke Luchtmacht ondersteunen bij de ontwikkeling van het Air Power Information Hub-platform. Het platform verbetert de samenwerking tussen militaire en civiele partners in het beveiligingsdomein door het veilig delen van luchtmachtinformatie. Het besluitvormingsproces is verbeterd en leidt tot efficiënte training en inzet in Nederland dankzij deze nieuwe mogelijkheden.

Op het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen (AOCS NM) van de Koninklijke Luchtmacht wordt luchtinformatie verzameld, die waardevol is voor civiele partners - zoals de politie, kustwacht, veiligheidsregio en de nationale coördinator voor terrorismebestrijding. Beveiliging - voor de uitvoering van hun taken. Deze informatie stelt de burgerlijke partners in staat om een ??exact beeld te krijgen van waar (bijvoorbeeld) een vliegtuig, luchtballon, helikopter of drone zich bevindt. Deze informatie is echter geclassificeerd en kan daarom niet worden gedeeld via onbeveiligde netwerken. De Air Power Information Hub garandeert dat deze informatie snel en veilig wordt uitgewisseld tussen de luchtmacht en de partners in het beveiligingsdomein. Dit zorgt voor een vollediger beeld en verbetert het besluitvormings- en uitvoeringsproces.

Kapitein Chris van den Berg, hoofd Kennis en Innovatie bij het ministerie van Defensie, zegt: "In een wereld die steeds sneller en onvoorspelbaarder wordt, is het noodzakelijk om te blijven innoveren. We bereiden ons voor op de toekomst door samen te werken met industrie en kennis instituten in het zogenaamde National Technology Project of the MoD, waar technische innovaties worden ontwikkeld en getest Een van de uitdagingen waar we voor staan is hoe we omgaan met het snel, efficiënt en veilig delen van geclassificeerde informatie Met de ondertekening van dit National Technology Project hebben we begonnen met het bouwen van deze hub. "

Air Power Informatie Hub
De Air Power Information Hub richt zich op het verzamelen en delen van beveiligde informatie tussen de luchtmacht en de civiele partners in het veiligheidsecosysteem in Nederland. In tegenstelling tot de huidige scheiding tussen (niet) geclassificeerde netwerken, maakt deze technologie het mogelijk om specifieke informatie van verschillende classificaties uit te wisselen tussen gebruikers, indien nodig.

"Er is een dringende behoefte aan deze digitale informatie-uitwisseling, om een ??gezamenlijk imago te creëren om beter en veiliger te werken. AOCS NM behoudt de volledige controle over de informatie die wordt gedeeld in de Air Power Information Hub AOCS NM kan in realtime beslissen welke informatie zal worden ontvangen door welke stakeholder en in welke periode, informatie kan dan nauwkeuriger worden overgedragen en geanalyseerd en snel worden omgezet in acties. " vertelt Mike Balm, directeur New Business bij Thales.

Thales, het NLR en het ministerie van Defensie ontwikkelen de technologie en creëren het prototype en de demonstratie van de informatiehub. Thales heeft de cybersecurity-technologie genaamd Martello ontwikkeld, die beveiligde informatie deelt met partners in het beveiligingsdomein. De toepassingen om de cybersecurity-oplossing te demonstreren, worden geleverd door het NLR.

Erik van Brunschot, NLR: "Voor het eerst zal een informatiehub worden ontwikkeld dat een real-time digitale verbinding tussen militaire en civiele netwerken tot stand brengt. Dit betekent dat informatie van de Koninklijke Luchtmacht onmiddellijk wordt gedeeld met relevante diensten, zoals als politie, brandweer en het ministerie van Justitie en Veiligheid, dit is een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de veiligheid van Nederlands grondgebied en luchtruim. "

Terug naar nieuws overzicht