Redactie - 14 maart 2018

Microsoft opent twee datacenters in Duitsland

Microsoft gaat twee nieuwe datacenters ter waarde van 100 miljoen euro openen in Duitsland. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse kranten 'WirtschaftWoche' en 'Handelsblatt'. Microsoft opent verder zijn eerste twee datacentra in het Midden-Oosten:in Abu Dhabi en Dubai.

De datacenters zullen gebruikers van Microsofts 'Azure Cloud' toelaten om hun data in Duitsland te houden, waardoor ze onderhevig is aan de relatief strenge Duitse privacywetgeving.

In 2016 richtte het Amerikaanse softwarebedrijf al een datacenter op in Duitsland, maar die bleven in handen van Deutsche Telekom waardoor ze de privacywetgeving in Amerika konden omzeilen. Bij deze datacenters zal dat niet het geval zijn, ze maken deel uit van de globale Microsoft cloud en niet van de 'Microsoft Cloud Deutschland'(MCD). Dat zou het gebruik van de cloud gemakkelijker moeten maken, vooral voor internationale Duitse bedrijven.

Volgens WirtschaftsWoche en Handelsblatt is de vraag naar de diensten van die MCD ook nog relatief laag, voornamelijk door de hogere prijs en gebrek aan flexibiliteit in het overzetten van data.

Microsoft heeft zelf nog niet gereageerd op de specifieke investering maar liet wel aan Reuters weten dat ze zowel globale als Duitse cloud zullen blijven aanbieden. 'Wij geven onze klanten de keuze. Sommige gebruikers met heel erg gevoelige data, zoals bijvoorbeeld in de publieke sector, verkiezen onze Duitse cloud boven de globale,' aldus Microsoft.

Microsoft zet zwaar in op het vergroten van zijn cloudcapaciteit om niet achterop te raken bij concurrent Amazon. Beide bedrijven stampen in hoog tempo nieuwe datacentra uit de grond om gegevens dichter bij klanten op te kunnen slaan. Dat moet zorgen voor snellere verbindingen en kan zorgen wegnemen over het lot van gegevens in landen met andere privacyregels.

Amazon is de grootste aanbieder van clouddiensten, zoals opslag of op afstand beheerde applicaties. Microsoft doet voor wat betreft opbrengsten echter niet onder voor Amazon.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!