F5 start industrie-initiatief om NetOps te ondersteunen
14-03-2018 | door: Witold Kepinski

F5 start industrie-initiatief om NetOps te ondersteunen

F5 Networks start een programma dat bedrijven industriebreed moet helpen om automatisering te omarmen, prestaties te verbeteren en een inhaalslag te slaan op de achterblijvende IT-kennis. Het Super-NetOps initiatief is het eerste op dit gebied in EMEA, en is gericht op een betere samenwerking tussen de network operations (NetOps) teams en DevOps-ontwikkelaars. 

Doel van het programma is om handmatige taken te verminderen door automatisering en voortdurende verbetering in processen en software-ontwikkeling ten volle door te voeren en zo de zakelijke return on investment te maximaliseren. Hiertoe moeten vaardigheden worden aangeleerd om cruciale applicatieservices te standaardiseren, en geautomatiseerde sets van programmeertools, ofwel toolchains te leveren.

Multi-Cloud

“De huidige kennis en kunde schiet tekort in de samenwerking tussen NetOps en DevOps teams. We willen Super-NetOps professionals realiseren die in staat zijn om een organisatie pro-actief te ondersteunen in hun noodzaak tot geautomatiseerde applicatieontwikkleing en -levering”, aldus Kara Sprague, Senior Vice President en Applications Delivery Control General Manager bij F5 Networks. “De ontwikkelingen in bedreigingen en multi-cloud omgevingen veranderen het speelveld. Ontwikkelaars vragen applicatieservices die prestaties, schaalbaarheid en security bieden op een meer geautomatiseerde manier. De druk ligt nu bij traditionele IT-teams om de benodigde aansturing en agility in goede banen te leiden. Het SuperNetOps-initiatief van F5 gaat deze uitdaging frontaal aan.”

DevOps

Het Super-NetOps initiatief start met een gratis, on-demand eLearning cursus die reeds uitgevoerd is bij honderden klanten van F5. Deze inleidende cursus behandelt DevOps-methodes, automatiseringsconcepten, aansturing en infrastructure-as-code. Het is opgezet om operationele silo’s te verminderen en de time-to-service te verlagen van dagen naar minuten, met als uitgangspunt dat applicaties voldoen aan de nodige compliancy-eisen, beleidsregels en prestatiestandaarden. In de komende maanden zal F5 uitbreidingen hierop aanbieden, waaronder geautomatiseerde deployment-methoden met focus op security, applicatietaal-frameworks en de automatisering van toolchains van derden.

“Automation-focused DevOps is een integraal onderdeel van de modernisering van een netwerkinfrastructuur. Dankzij verschillende integraties tussen F5 en Red Hat Ansible Automations kunnen gebruikers hun netwerken veel makkelijker automatiseren en aansturen. Het Super-NetOps programma biedt gebruikers tools en een ideale start voor het automatiseren van je netwerk”, aldus Justin Nemmers, General Manager, Ansible, Red Hat.

Uit het recente State of Application Delivery (SOAD) rapport blijkt dat driekwart van de EMEA-klanten verklaart dat automatisering in de aansturing van de IT-infrastructuur belangrijk of zeer belangrijk is. Het merendeel (72 procent) gebruikt automatisering om IT te stroomlijnen om de OpEx te verlagen, en de bijna helft (48 procent) wil kunnen schalen om aan de vraag te kunnen voldoen. Zes procent geeft aan dat ze automatisering gebruikt voor alle productie-uitrol, 49 procent doet dat gedeeltelijk en 28 procent draait pilot-programma’s ermee.

Terug naar nieuws overzicht