Progress lanceert Progress Labs om innovatie te stimuleren

15-03-2018 | door: Redactie

Progress lanceert Progress Labs om innovatie te stimuleren

Progress, leverancier van applicatieontwikkeling- en implementatietechnologieën, kondigt Progress Labs aan. Deze technologie-incubator moedigt Progress-medewerkers aan om hun innovatieve ideeën tot leven te wekken en verder te ontwikkelen. Progress Labs begon in 2017 als een proefprogramma en leverde reeds een eerste product op met Progress NativeChat, een platform dat wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie om chatbots te maken en te implementeren.

“Innovatie komt voor in verschillende vormen, vanuit verschillende hoeken. We geloven dat onze getalenteerde medewerkers in staat zijn om ideeën te bedenken en uit te werken die zowel Progress als onze klanten in de toekomst helpen”, zegt Dmitri Tcherevik, Chief Technology Officer bij Progress. “Met de oprichting van Progress Labs bieden we onze beste en meest getalenteerde medewerkers een unieke kans om hun ideeën te realiseren, met de volledige steun van een gevestigde technologische leider. Op termijn kunnen onze medewerkers toegevoegde waarde creëren voor onze klanten.”

Progress Labs is ontstaan om innovatieve ideeën binnen Progress aan de oppervlakte te laten komen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om nieuwe inzichten te ontwikkelen tot volwaardige producten binnen het productportfolio van Progress. Elk jaar zullen nieuwe teams worden opgericht die innovatieve concepten testen op basis van experimenten die hun economische en klantgerichte waarde kunnen bepalen. Wie wordt geselecteerd, wordt ontdaan van zijn dagelijkse taken om zich volledig te kunnen focussen op het project binnen de incubator, met een maximumtermijn van twee jaar.

Het pilotprogramma van Progress Labs startte in 2017, met één project dat werd gecultiveerd volgens de methodologie van het Progress Lab. Dit project werd voltooid met de toevoeging van het eindproduct aan het productportfolio: Progress NativeChat. NativeChat is een door kunstmatige intelligentie aangedreven platform om chatbots te ontwikkelen en in te zetten. Het platform maakt het mogelijk voor klantenserviceteams om routine-interacties te automatiseren, waardoor deze medewerkers zich kunnen toeleggen op het aanbieden van betere ervaringen tijdens klantinteracties. In tegenstelling tot andere chatbottechnologie is NativeChat gebaseerd op de CognitiveFlow-technologie (octrooi aangevraagd) met zelflerende mogelijkheden tijdens interacties. Progress NativeChat wordt aangeboden in 72 talen. Meer informatie over het platform is hier te vinden.

Progress Labs wordt opgestart met verschillende projecten die reeds in ontwikkeling zijn. Deze ideeën onderzoeken de mogelijkheden van augmented en virtual reality, blockchain, edge computing voor het IoT, nieuwe AI-gebaseerde applicaties en nog veel meer. Klik hier om meer te weten te komen over de projecten van Progress Labs.

Terug naar nieuws overzicht
Software