Redactie - 15 maart 2018

Claranet krijgt kwaliteitstempel voor outsourcingdiensten

Claranet Benelux heeft op 8 maart 2018 de ISAE 3402 Type 2-rapportage ontvangen. Dit bewijst dat Claranet haar outsourcediensten op een zorgvuldige manier uitvoert zo beweert het bedrijf.

Claranet geeft klanten en externe accountants hiermee op transparante wijze inzicht in de manier waarop de organisatie de kwaliteitsbeheersing van de dienstverlening verzorgt. Zo hebben klanten de zekerheid dat de IT-processen die zij aan Claranet uitbesteden, in goede handen zijn.

ISAE 3402 is een wereldwijd geaccepteerde standaard die aangeeft dat een serviceorganisatie haar taken die ze voor derden uitvoert op een goede en gecontroleerde wijze doet. De meeste organisaties besteden (een deel van) hun IT-gerelateerde activiteiten uit aan een derde partij. Bij deze outsourcing is het van belang dat de organisatie die IT-diensten aanbiedt, betrouwbaar is. Betrouwbaarheid kan worden onderverdeeld in verschillende aspecten; risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit. De ISAE 3402-standaard biedt uitgebreide mogelijkheden om over deze aspecten te rapporteren én deze rapportage te laten controleren (certificeren) door een externe accountant. Het is de enige internationale standaard die geaccepteerd wordt door accountants bij hun controle.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!