Witold Kepinski - 15 maart 2018

Nutanix FLOW product is alternatief voor VMware NSX

Nutanix FLOW product is alternatief voor VMware NSX image

Nutanix, aanbieder van cloud enterprise platform en hyperconverged technologie, toonde onlangs aan analisten een softwaregedefinieerd netwerkproduct genaamd FLOW. Nutanix maakte er geen geheim van dat FLOW opneemt tegen VMware NSX. Dit meldt The Register.

Flow van Nutanix is voor netwerkbeheer / microsegmentatie en zal integratie bevatten met de overgenomen containe rmapping technologie van Netsil, leverancier van applicatie discovery en operations management voor gedistribueerde cloud omgevingen. Netsil Applications Operations Center helpt ondernemingen volledige zichtbaarheid te krijgen in al hun applicaties en services en hun onderlinge afhankelijkheden zonder dat er code moet worden gewijzigd. Nutanix FLOW zich zal concentreren op het convergeren van de beheer- en provisioningstacks voor netwerken en beveiliging.

FLOW, dat Netsil software gedefinieerde netwerk technologie gebruikt, biedt onder andere ingebouwde machine-learning en kan worden geïmplementeerd in elke VM-, container- of publieke cloud. FLOW is mogelijk ook voorzien van integratie met load balancers zoals F5 en rack-switches zoals die van Arista en Brocade.

NSX is het softwaregedefinieerde netwerk- en beveiligingsplatform van VMware, gebaseerd op de verworven Nicira-technologie in 2012. De nieuwste iteratie werkt met de Pivotal Container Service , die de netwerkdiensten levert die containers nodig hebben. VMware doet inmiddels meer dan een miljard dollar aan omzet met het NSX-product voor netwerkvirtualisatie dat weleens groter zou kunnen worden dan de markt voor server virtualisatie.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!