Axians vernieuwt en beheert netwerk voor 250 scholen in regio Den Haag

15-03-2018 | door: Witold Kepinski

Axians vernieuwt en beheert netwerk voor 250 scholen in regio Den Haag

Stichting GlasLokaal heeft het ontwerp, implementatie en beheer van haar nieuwe netwerk aan Axians gegund. GlasLokaal voorziet ruim 250 klanten in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Hiervoor exploiteert de stichting een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk. Met een Netwerk-as-a-Service aanbod zorgt Axians dat GlasLokaal tegemoet komt aan de groeiende vraag naar capaciteit en netwerkbeveiliging van haar klanten.

Stichting GlasLokaal, opgericht in 2004, biedt ruim 250 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag snel en betrouwbaar internet met aanvullende dienstverlening via een eigen netwerk. De verregaande digitalisering en gebruik van cloud gebaseerde applicaties in het onderwijs hebben de laatste jaren geleid tot intensiever netwerkverkeer. Bovendien groeit het aantal devices dat binnen scholen in gebruik is explosief. Naast de stijgende vraag naar capaciteit zijn ook de eisen rondom netwerk beveiliging toegenomen. Omdat het bestaande netwerk aan het einde van de levensduur was, vroeg GlasLokaal Axians eerder al om een toekomstvast netwerkontwerp te maken.

De Europese aanbesteding die GlasLokaal uitschreef, was gericht op een Netwerk-as-a-Service aanbod. Hierbij zocht de stichting een partner die naast het ontwerp en implementatie ook het volledige beheer voor zijn rekening neemt, capaciteit beheert, monitoring verzorgt en adviseert. Na de selectie bleek dat het aanbod van Axians op basis van de meest moderne HPE/Aruba technologie het best aansluit bij de eisen van GlasLokaal. Daarbij bood Axians op het gebied van beheer en support aan klanten concrete meerwaarde. Momenteel wordt de vervanging van het bestaande netwerk gepland en het projectplan opgesteld. Volgens planning zullen de werkzaamheden aan het begin van de zomervakantie starten. Op die manier is er minimale verstoring van de activiteiten van aangesloten scholen.

Hans Camps, voorzitter van stichting Glaslokaal: “De keuze voor het nieuwe netwerk geeft ons het vertrouwen dat we onze klanten de komende jaren een solide internetvoorziening kunnen garanderen. Daarbij zijn we in staat om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar capaciteit. Axians adviseert ons hierin, monitort de capaciteit en bij meer vraag is het netwerk zo ontwikkeld dat we altijd kunnen upgraden om alsnog de gewenste service te bieden. Tegelijkertijd hebben we in het nieuwe netwerk alle maatregelen genomen om te voldoen aan de striktere eisen op het vlak netwerkbeveiliging. Op die manier kunnen we onze klanten op de meeste veilige manier ongestoorde internettoegang blijven bieden.”

Tom Greeve, Directeur bij Axians zegt over de samenwerking: “Al jaren zien wij het belang toenemen van convergerende technologietrends zoals Cloud, Mobility en Security. Binnen al deze trends speelt de beschikbaarheid en schaalbaarheid van de netwerkinfrastructuur een cruciale rol. Wij zijn daarom bijzonder trots om Stichting GlasLokaal als bestaande trouwe klant wederom te mogen ondersteunen bij het ontwerp, de implementatie en het beheer van een nieuwe hoogwaardige netwerkinfrastructuur.”

Terug naar nieuws overzicht