Witold Kepinski - 16 maart 2018

NextStep24 nieuwe reseller van wereldwijde cloudleverancier iland

NextStep24 nieuwe reseller van wereldwijde cloudleverancier iland image

NextStep24, specialist in storage, back-up en Disaster Recovery, wordt reseller van wereldwijde cloudleverancier iland in Nederland. NextStep24 signaleert onder haar klanten een toenemende vraag naar hybride cloudoplossingen, met name op het gebied van back-up en Disaster Recovery. iland was op haar beurt op zoek naar een partner die haar oplossingen implementeren bij bedrijven om hen te helpen met het beschermen van de bedrijfsvoering.

iland en NextStep24 hebben al aanvullende partnersamenwerkingen, onder andere met Veeam, VMware en Zerto, waardoor de dienstverlening van beide leveranciers goed op elkaar aansluit. Voor bestaande klanten van NextStep24 verandert er hierdoor weinig wanneer zij overstappen naar de hybride cloud. Zo hoeven zij bijvoorbeeld geen nieuwe softwarelicenties af te nemen of hun IT-infrastructuur aan te passen.

iland is wereldwijd cloudleverancier van veilige en compliant Infrastructure (IaaS)-, disaster recovery (DRaaS)- en Backup-as-a-Service (BaaS)-oplossingen. Afgelopen zomer opende de cloudleverancier in Amsterdam haar eerste cloudlocatie op het Europese vasteland. Andere datacenterlocaties van iland bevinden zich in de VS, UK, Singapore en Sydney. Met meer dan tien jaar ervaring in het leveren van clouddiensten, is iland in 2017 erkend als leider in Disaster-Recovery-as-a-Service door zowel Gartner en Forrester. Daarnaast is iland recent benoemd tot Veeam Cloud Service Provider van het jaar en zowel in 2016 als 2017 benoemd tot Zerto Cloud aanbieder van het jaar.

NextStep24 is specialist op het gebied van storage, virtualisatie en datamanagement. Het bedrijf biedt advies en support, en ontwerpt en implementeert server-, netwerk- en storage-infrastructuren. NextStep24 heeft klanten in uiteenlopende sectoren, van lokale overheden en online dienstverleners tot retail en energieleveranciers.

Rudy Arts (foto), Regional Sales Executive bij iland, ziet meer overeenkomsten tussen iland en NextStep24. “We hebben allebei eenvoud en beheergemak voorop staan. Bovendien liggen onze diensten in elkaars verlengde: iland beperkt zich tot het cloudgedeelte. We bieden geen extra managed services. Bij NextStep24 is dit juist andersom. In die zin zijn we complementair aan elkaar en bieden we een betere gecombineerde waarde aan onze klanten.”

Teun Snoek, medeoprichter en eigenaar van NextStep24, voegt toe: “Steeds meer van onze klanten vragen naar de mogelijkheid om back-up in de cloud op te kunnen slaan. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar partijen waarmee we dat kunnen leveren. We hebben voor iland gekozen vanwege hun expertise in cloud back-up en DR en hun toewijding aan klantsucces. Dankzij deze samenwerking kunnen we cloud back-up en DR aanbieden bij onze klanten, met ingebouwde beveiliging en tegen een heel scherpe prijs.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!