Witold Kepinski - 16 maart 2018

Motto Communications overgenomen door Destiny

Destiny, de Belgische aanbieder van cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, heeft het Nederlandse Motto Communications met het clouddistributieplatform FLUX overgenomen. De overname past bij de ambities van Destiny om op korte termijn te groeien naar een omzet van vijftig miljoen euro en om aanwezig te zijn in meerdere Europese landen.

Destiny is in België een  aanbieder van cloudcommunicatieoplossingen. Met het Destiny cloudinteractieplatform communiceren bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Destiny oplossingen aan, die aangepast zijn aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften, zo beweert Destiny.

Motto Communications ontwikkelde met FLUX een portaal voor clouddiensten, waarbij partners en resellers oplossingen kunnen aanbieden aan eindklanten. Dit geïntegreerde clouddistributieplatform verfijnt nog meer de schaalbaarheid van het Destiny-aanbod en is een tool voor Destiny en zijn partners om voor klanten de gepaste cloudomgeving te creëren en te beheren.

Destiny stak zijn internationale ambities nooit onder stoelen of banken. De recente overname van het Nederlandse Motto Communications draagt niet alleen bij aan deze Europese expansie, maar geeft Destiny ook toegang tot een team van ingenieurs en ontwikkelaars, en versterkt bovendien het dienstenaanbod van beide partijen.

“We groeien niet óm te groeien”, licht Daan De Wever, oprichter en CEO van Destiny, de overname toe. “Deze overname versterkt ons clouddienstenaanbod en daar worden vooral onze klanten en partners beter van. Zowel Destiny als Motto Communications richt zich op innovatieve bedrijven, profileert zich als belangrijke uitdager in de markt en deelt een cultuur van sterk ondernemerschap. De wil om te internationaliseren met een jong en dynamisch team, is nadrukkelijk aanwezig.”

Het uitgebreide cloudcommunicatieplatform van Destiny vormt ook een mooie aanvulling op het bestaande dienstenportfolio van Motto Communications. Robbert Heemskerk (foto), CCO van Motto Communications: “Destiny biedt ons veel extra’s, zeker op het vlak van cloudbeveiliging. Dat is voor ons een bijkomende troef op de Nederlandse markt.”

Oprichter Kay Reijnen van Motto Communications vult aan “Beide bedrijven hebben onafhankelijk van elkaar hun cloudstrategie op zo’n manier vormgegeven, dat ze naadloos op elkaar aansluiten en samen verder kunnen gaan als de meest geavanceerde digitale marktplaats voor clouddiensten in de Benelux.”

Door het sterke geloof in deze combinatie treden zowel Robbert Heemskerk als Kay Reijnen toe tot de groep als aandeelhouders en directieleden. Heemskerk wordt bovendien verantwoordelijk voor Sales & Operations voor de Nederlandse markt en Reijnen voor softwareontwikkeling.

Met de overname van Motto Communications werkt Destiny verder aan zijn Europese ambitie, nu met 140 medewerkers en een bijgestelde vooropgestelde omzet van 42 miljoen euro voor 2018.­­

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!