Witold Kepinski - 16 maart 2018

Simac kijkt terug op een goed boekjaar

De Simac holding maakt de jaarcijfers van 2017 bekend. De omzet steeg met ongeveer 10 procent naar 223 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat eindigde op 10,3 miljoen euro, ruim boven 2016 en de nettowinst kwam uit op 7,8 miljoen euro.

CEO Eric van Schagen licht toe: “In Nederland leverde de focus op met name de marktsegmenten retail en healthcare en specialistische technologieën zoals netwerk monitoring, glasvezeltechniek en vision technologie extra omzet en rendement op. Ook in België, Luxemburg en Tsjechië werd een groei van omzet en een sterk verbeterd resultaat bereikt. Met onze klanten streven we naar echt partnership. Dit is van groot belang gezien de toenemende complexiteit van de technologie en de steeds sterkere impact van de technologie op de bedrijfsprocessen. Gedegen kennis en het samenwerken in teams vinden we naast flexibel en klantgericht opereren belangrijke competenties.”

“De goede resultaten stellen ons in staat om verder te investeren in innovatie van onze dienstverlening, groei en internationalisatie,” vervolgt Van Schagen, “naast de focus op bestaande activiteiten. In 2018 zullen vestigingen in Metz (Frankrijk) en Manchester (UK) worden geopend ter versterking van succesvolle activiteiten en om de dienstverlening dichter bij internationale klanten te brengen. Begin dit jaar werd al geïnvesteerd in twee nieuwe ondernemingen, Simac Learning Solutions en Simac Obec. We verwachten in 2018 enkele overnames te doen om bestaande activiteiten te versterken of belangrijke nieuwe technologieën te verkennen.”

Verwachtingen

Ondanks dat uitdagingen vanuit de markt en de technologie onverminderd groot blijven, ziet Simac 2018 met veel vertrouwen tegemoet. De snelheid van veranderingen in de informatie- en communicatietechnologie zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen en mede daardoor blijft de druk van de markt om efficiënter en tegen lagere kosten ICT-diensten te verlenen groot. Een belangrijk knelpunt betreft de beschikbaarheid van gekwalificeerd technisch ICT-personeel. In 2018 zal veel aandacht uitgaan naar het behoud van onze medewerkers en het aantrekken van nieuw personeel.

Van Schagen sluit af: “Simac kijkt met veel vertrouwen naar 2018. Onze stevige basis met langjarige contracten, een goede bedrijfscultuur en een prima financiële positie zullen er naar verwachting toe leiden dat wij ook het komend jaar positief zullen afsluiten.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!