Witold Kepinski - 18 maart 2018

IBM Cloud Containers ondersteunen workloads met Kubernetes op bare metal

IBM Cloud Containers ondersteunen workloads met Kubernetes op bare metal image

IBM stelt als cloud provider ontwikkelaars en data science-teams in staat Kubernetes-containers te creëren en uit te voeren als een beheerde service die rechtstreeks op bare metal cloud-infrastructuur wordt uitgevoerd. Dit zal volgens IBM het potentieel van Kubernetes, samen met de aanzienlijke flexibiliteit die het toevoegt aan gegevens, uitbreiden tot apps en workloads die extreem hoge computerprestaties vereisen, zoals grote machine learning workloads, evenals gevoelige datasets waarvoor vaak geïsoleerde servers nodig zijn.

Sinds het debuut in 2014 is Kubernetes volgens IBM enorm populair geworden vanwege de snelheid en draagbaarheid van systemen waarmee teams teams kunnen bereiken. IBM ziet een groei van het Kubernetes productie-gebruik met dubbele cijfers, zoals in het populaire project Cloud Native Computing Foundation (CNCF).

Kubernetes

Naarmate meer bedrijven overstappen naar de cloud, zoeken ze volgens IBM naar manieren om snelgroeiende technologieën zoals Kubernetes en de voordelen die ze bieden, op verschillende en nieuwe manieren te gebruiken, aangepast aan hun specifieke gegevensbehoeften en aangepast aan wat het beste werkt voor bepaalde workloads. Op IBM Cloud kan Kubernetes nu passen in de cloudstrategie van een organisatie, ongeacht hoe dat eruit ziet; of het nu gaat om het bouwen van een volledig cloud-native machine learning-app, om rechtstreeks toegang te krijgen tot servers om grote gegevensworkloads af te handelen of data-zware apps naar de cloud te migreren, aldus IBM.

Machine Learning Apps

IBM heeft ook het potentieel erkend dat containers bieden voor nieuwe en data-intensieve workloads. Veel van deze workloads, zoals machine learning apps, vereisen een hoog niveau van rekenkracht dat bare metal uitblinkt in het leveren. Tot nu toe vereiste het draaien van containers op bare metal een aanzienlijke configuratie en constant beheer van ontwikkelaarsteams. Dit beperkte hun gebruik op bare metal met complexe apps in productie, waarbij de voordelen van een beheerde service, zoals automatische updates, intelligente schaalbaarheid en ingebouwde beveiliging, de boventoon voeren.

IBM Cloud Container Service

Dit is de reden waarom de IBM Cloud Container Service, een volledig beheerde containerservice die is gevestigd in Kubernetes, nu op bare metal-knooppunten kan worden uitgevoerd. Dit geeft ontwikkelaars meer controle over waar hun workloads zich bevinden en stelt hen in staat workloads te isoleren op specifieke servers. Het rust teams uit met alle voordelen van een volledig beheerde containerdienst in combinatie met de prestaties en beveiliging van bare metal.

Cloud

IBM werkt ook met de open community en stimuleert ook de beschikbaarheid van apps die met Kubernetes zijn gebouwd om rechtstreeks toegang te krijgen tot GPU's. GPU-ondersteuning is een make-or-break-component van veel cloud-enabled technologieën, zoals machine learning, die erg gegevens- en rekenintensief zijn en een hoger dan normaal niveau van prestaties nodig hebben om concurrerend te zijn.

Bare Metal

In de IBM Cloud Container Service kunnen ontwikkelaars nu kiezen voor bare metal-machineconfiguraties die aan hun behoeften voldoen, of dat nu isolatie, verbeterde verwerkingscapaciteit of grote lokale schijfopslag is, terwijl ze profiteren van de voordelen van containers, zoals de mogelijkheid om te verplaatsen gegevens eenvoudig over systemen heen of om meerdere teamleden gelijktijdig aan verschillende delen van een app te laten werken.

Google en Lyft

Dit markeert volgens IBM de volgende evolutie in de investering in containers en zijn inzet om ze te laten groeien als een veilig, stabiel en breed gedragen onderdeel van cloudstrategieën van bedrijven. "IBM heeft al vroeg aan Kubernetes bijgedragen omdat het naar de open gemeenschap werd gebracht en heeft geholpen om vele projecten in de open gemeenschap te leiden die de veiligheid en schaal van containers bevorderen. Dit omvat ons werk met Google en Lyft voor de bouw van Istio, dat helpt bij het beveiligen en orkestreren van microservices, evenals IBM's samenwerking met Google om Grafaes te starten, waarmee de toevoerketen van code rond containers tijdens hun implementatie en gebruik wordt beveiligd", zo meldt de leverancier.

Workloads

Het ontwikkelen van IBM's eigen containerservice om te voldoen aan de eisen van krachtige workloads is een volgende stap in het bevorderen van de mogelijkheid van containers, evenals het ontwerpen van zijn cloud voor data. Door Kubernetes op bare metaal te brengen, kunnen organisaties meer waarde halen uit hun gegevens, apps en workloads en kunnen ze innovatie op andere gebieden stimuleren, zoals machine learning, waarmee de volgende generatie technologie wordt gedefinieerd, zo belsuit IBM.

Meer informatie over de IBM Cloud Container Service staat op deze link.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!