Witold Kepinski - 18 maart 2018

Gartner: Integrated Systems markt groeit dit jaar met 18,4 procent

Gartner: Integrated Systems markt groeit dit jaar met 18,4 procent image

De verwachting is dat de opbrengsten uit wereldwijde geïntegreerde systemen in 2018 in totaal 12,3 miljard dollar zullen bedragen, een stijging van 18,4 procent ten opzichte van 10,2 miljard dollar in 2017, aldus onderzoeksbureau Gartner. Het segment van de hyperconverged geïntegreerde systemen (HCIS) zal ervaren worden als de sterkste groei (55 procent).

Geïntegreerde systemen zijn combinaties van server-, opslag- en netwerkinfrastructuur, verkocht met beheersoftware die de provisioning en het beheer van de gecombineerde eenheid mogelijk maakt. Het kan worden gebruikt om het voordeel te halen uit een architectonisch ontwerp en de implementatie van een geïntegreerde computer-, opslag- en geheugeninfrastructuur ter ondersteuning van digitale bedrijven.

"De meeste geïntegreerde systemen vervangen de bestaande infrastructuur, wat goed is voor kosten, wendbaarheid en consolidatie van IT- en efficiëntiemaatstaven ", zegt Naveen Mishra , onderzoeksdirecteur bij Gartner. "Bij de implementatie van dit als onderdeel van een digitaal bedrijfsinitiatief moeten IT-organisaties echter bekijken hoe de potentiële besparingen op kapitaaluitgaven kunnen worden gecompenseerd door mogelijke verschuivingen in de operationele uitgaven."

"De behoefte om nieuwe workloads te accommoderen, rand- en openbare cloudinfrastructuur te integreren en de operationele complexiteit te verminderen, dwingt I & O-leiders om te zoeken naar flexibeler geïntegreerde systemen", aldus Palmer. "Systemen van de volgende generatie die vandaag de dag opkomen, zijn flexibele, door kunstmatige intelligentie aangestuurde, op software gebaseerde oplossingen die voldoen aan de eisen van digitale bedrijven."

Trends die van invloed zijn op de markt voor geïntegreerde diensten omvatten:

1. Verschuivende krachten veroorzaken een afname in geïntegreerde infrastructuursystemen

Geïntegreerde infrastructuursystemen (IIS) integreren server-, opslag- en netwerkhardware, samen met beheersoftware, om gedeelde computerinfrastructuur te bieden. Gartner voorspelt dat tegen 2019 30 procent van de organisaties die IIS zullen vernieuwen, zal overschakelen op nieuwere, meer flexibele en kosteneffectieve alternatieven, zoals referentiearchitectuur en HCIS.

2. HCIS-apparatuur blijft sterk groeien

HCIS is een platform dat gedeelde compute- en opslagbronnen biedt, gebaseerd op door software gedefinieerde opslag, softwaregedefinieerde computing, commodity-hardware en een uniforme beheerinterface. De sterke groei wordt gedreven door organisaties die zich van IIS naar HCIS verplaatsen vanwege de ondersteuning van breder gebruik van datacenters. Van randinfrastructuur wordt ook verwacht dat deze de acceptatie van HCIS stapsgewijs versnelt. In het bijzonder wordt het non-volatile memory express (NVMe) -protocol voor flash-technologie omarmd in HCIS om betere invoer- / uitvoerbewerkingen per seconde, kleinere footprints, lagere latentie en energieverbruik te leveren. Gartner voorspelt dat NVMe in 2020 goed zal zijn voor 5 procent van de HCIS-uitgaven, vanaf vrijwel nul in 2017.

3. Referentiearchitectuur: een dynamisch uitbreidend segment

Referentiearchitectuur is de op een na grootste inkomstenbijdrager in de markt voor geïntegreerde systemen voor 2018. Het biedt een gedocumenteerde weergave, zoals een blauwdruk, documentmodel of afbeelding die illustreert "hoe dingen in elkaar passen" om een specifieke zakelijke behoefte of gelegenheid aan te pakken. De waarde ervan is om een gemeenschappelijk vocabulaire, begrip en perspectief te bieden om implementatiemogelijkheden, integratievereisten en aanpassingsgebieden te bespreken. Gartner geeft aan dat providers zoals Dell EMC, Cisco / NetApp, Pure Storage en IBM de acquisitie van klanten in deze ruimte actief stimuleren.

4. Geïntegreerde stacksystemen zullen blijven krimpen

Geïntegreerde stacksystemen bestaande uit server-, opslag- en netwerkhardware zijn geïntegreerd met applicatiesoftware om apparaatfunctionaliteit te bieden. Deze systemen zullen hun bijdrage aan de algehele geïntegreerde systeemmarkt langzaam verminderen, voornamelijk als gevolg van de op de cloud gerichte strategie die wordt aangedreven door grote providers. Twintig procent van de organisaties met vernieuwing voor geïntegreerde stacksystemen verschuift tegen 2020 naar cloud-gebaseerde alternatieven.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!