Redactie - 18 maart 2018

Bechtle boekt meer omzet en een winst van bijna 200 miljoen euro

Bechtle boekt meer omzet en een winst van bijna 200 miljoen euro image

IT-dienstverlener Bechtle sloot zijn boekjaar 2017 af met een stijging van 15,4 procent in inkomsten tot 3,75 miljard euro omzet. De EBITDA winst groeide ook met dubbele cijfers met 14,2 procent tot 196,18 miljoen euro. Ongeveer 2,51 miljard euro, ofwel twee derde van de inkomsten, was afkomstig van Bechtle Duitsland.

De ceo van Bechtle, Thomas Olemotz, beschouwt de lancering van het e-commerceplatform van het bedrijf als belangrijkste prestatie in 2017 samen met het nieuwe cloud platform en de verhuizing van het Bechtle-datacenter naar Europa's grootste datacentercampus in Frankfurt 

Verder werd er in het eerste halfjaar voor 33 miljoen euro aan strategische investeringen had gedaan om de toekomstige concurrentiepositie te verzekeren. Uit de rekeningen blijkt dat Bechtle de uitgaven in de tweede helft van het jaar heeft voortgezet, waardoor de totale investeringen voor het jaar 67,2 miljoen euro bedragen. "In 2017 hebben we opnieuw geïnvesteerd in tal van toekomstgerichte projecten die belangrijk zijn voor ons bedrijf," zei Olemotz.

Tegen 2020 wil Bechtle 5 miljard euro omzet halen.

Bechtle is ook in Nederland actief waaronder met ARP, Bechtle Direct en Buyitdirect.com.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!