Huawei lanceert CloudCampus, Software-Defined Campus en programmeerbare switches

19-03-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei lanceert CloudCampus, Software-Defined Campus en programmeerbare switches

Huawei kondigt zijn Intent-Driven CloudCampus oplossing en nieuwe programmeerbare switches voor grootzakelijke netwerken aan op de Huawei Western Europe Partner Summit 2018. Huawei CloudCampus helpt bedrijven toekomstbestendige bedrade en draadloze netwerken te bouwen met geautomatiseerde service provisioning, Operations & Management en geconvergeerde toegang, zonder in te leveren op de gebruikerservaring.

Uit de 2017 Global Connectivity Index van Huawei, waarvoor 3.000 bedrijven in uiteenlopende sectoren zijn ondervraagd, blijkt dat connectiviteit bedrijven in staat stelt traditionele regionale grenzen te doorbreken en sneller te reageren op klanten, wat hun productiviteit, efficiëntie en concurrentievermogen in de markt vergroot.

CloudCampus

CloudCampus bestaat uit twee modules: CampusInsight en Software-Defined Campus (SD-Campus). CampusInsight helpt een predictief en zelfherstellend gesloten systeem te bouwen dat gebruikers in real-time inzichten biedt. De oplossing zet telemetrietechnologie in om in real-time en on-demand netwerk- en applicatiedata te verzamelen van netwerkapparaten. Big Data en AI-technologieën worden ingezet om netwerkproblemen te analyseren en proactief te voorspellen. Huawei meldt dat tot 85% van de potentiële problemen met CloudCampus automatisch kan worden geïdentificeerd.

SD-Campus helpt zowel fysieke als virtuele netwerken gedurende hun volledige levenscyclus te automatiseren. De oplossing is gericht op middelgrote en grote netwerken en maakt gebruik van Software-Defined Networking (SDN) en cloud technologieën om de uitrol van zowel fysieke als gevirtualiseerde netwerken te automatiseren en een gebruikers-/applicatie-georiënteerd beleid te beheren. Deze features helpen volgens Huawei de OPEX met 80% terug te dringen.

Programmeerbare switches

Ook kondigt Huawei de nieuwe switches S5730-HI en S6720-HI met ondersteuning voor SD-Campus aan. Deze programmeerbare switches zijn gebouwd rond Huawei's Ethernet Network Processor (ENP) chips en maken het mogelijk via de native Access Controller functie bedrade en draadloze netwerken te bouwen. De switches bieden ondersteuning voor SD-Campus scenario's.

"Connectiviteit, wat de sleutel is voor het bouwen van een digitaal platform binnen een bedrijf, wordt uitgebreid van mensen naar dingen en omgevingen", zegt Wang Shihong, General Manager van Huawei's Campus Network Domain. "Onze CloudCampus oplossing helpt organisaties een intelligent digitaal netwerkplatform te bouwen dat business intent met netwerkarchitectuur verbindt en digitale transformatie mogelijk maakt."

"Hedendaagse bedrijven kunnen sterk profiteren van een business-intent gebaseerde aanpak voor het bouwen van netwerken en IT-infrastructuur. Vendoren die een AI/ML en analytics gebaseerd model voor netwerkautomatisering kunnen inzetten zijn in staat flexibeler te zijn en een compromisloze, veilige gebruikerservaring te bieden", aldus Rohit Mehra, Vice President Network Infrastructure bij IDC.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud