Huawei lanceert Converged Flash Array OceanStor V5

19-03-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei lanceert Converged Flash Array OceanStor V5

Huawei heeft op zijn West European Partner Summit de Converged Flash Array OceanStor V5 gelanceerd. Deze oplossing is gebaseerd op de flash architectuur van Huawei en beschikt over verschillende intelligentie functionaliteit die het beheer van opgeslagen data vereenvoudigen.

De Converged Flash Array OceanStor V5 beschikt over alle grootzakelijke functies en functionaliteiten voor hoge beschikbaar die we kennen uit Huawei's OceanStor V3. De storage oplossing wordt geleverd met verschillende mid-range en high-end configuraties, waarmee Huawei inspeelt op de uiteenlopende eisen die klanten vandaag de dag stellen aan opslagsystemen.

Databeveiliging en betrouwbaarheid

Door de snelle groei van de hoeveelheid data die wordt verzameld en opgeslagen, is dataveiligheid en de betrouwbaarheid van dataopslag steeds groter belang voor bedrijf. Met de Converged Flash Array OceanStor V5 speelt Huawei hierop in. Het storagesysteem is specifiek ontworpen voor missiekritieke applicaties, zorgt voor een hoge beschikbaarheid en prestaties van diensten en geeft klanten de mogelijkheid te profiteren van de voordelen van flash opslag.

Dankzij het gebruik van flash levert de Converged Flash Array OceanStor V5 6 miljoen IOPS en een latentie van 1 ms. Het opslagsysteem is gebaseerd op het SmartMatrix 2.0 intelligente switching matrix, dat een volledig redundante architectuur met vier controllers en slechts één engine biedt. Voor warmteafvoer zet Huawei zijn grafeen dissipatietechnologie voor SSD's genaamd Flash-Ice in. Door het dynamische warmtebalansalgoritme van het flash systeem is de warmteafvoer met een factor 500 verbeterd ten opzichte van traditionele methoden. De levensduur van SSD's wordt hierdoor met 20% verlengd. De door Huawei ontwikkelde oplossing HyperMetro zorgt voor een hoge beschikbaarheid en een latentie van minder dan 1ms.

Storage as a Service

De Storage as a Service (STaaS) oplossing van Huawei maakt de Converged Flash Array geschikt voor de cloud. STaaS helpt datacenterbeheerders storage resources te integreren, on-demand supply te implementeren, het gebruik van resources te verbeteren, de inzet van storage te vereenvoudigen en de efficiëntie van het datacenter te vergroten. Het eService managementplatform helpt klanten het beheer van storage te optimaliseren met behulp van kunstmatige intelligentie en Big Data. Mogelijkheden voor onder andere geautomatiseerde uitrol van diensten, automatische aanpassing van prestaties en capaciteit en het vermogen van de oplossing problemen zelfstandig te verhelpen vereenvoudigt lifecycle management van data.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage