Axians en Vodafone gaan strategisch partnership rond cloud telefonie aan

19-03-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Axians en Vodafone gaan strategisch partnership rond cloud telefonie aan

Axians en Vodafone gaan een strategisch partnership voor cloud telefonie aan. Vodafone breidt het cloud telefonie-aanbod voor haar klanten uit met OMNIA, de Unified Communications as a Service (UCaaS) dienst van Axians op basis van Avaya technologie. Deze schaalbare clouddienst is voorzien van een service portal ontwikkeld door Axians. Binnen het partnership besteedt Vodafone ook de technische dienstverlening voor haar bestaande Avaya Managed Telefonie-klanten uit aan Axians.

Bereikbaarheid is cruciaal voor organisaties, zowel voor klanten als medewerkers. Tegelijkertijd is het zaak flexibel te blijven om snel capaciteit op en af te kunnen schalen, zonder complexe beheerinspanningen en onnodige kosten. Door de samenwerking tussen Axians en Vodafone profiteren klanten van een compleet cloud telefonie-aanbod via één aanspreekpunt. De OMNIA dienst van Axians biedt Vodafone-klanten niet alleen integratie tussen mobiel en vast, maar ook de flexibiliteit om gebruikers op en af te schalen op basis van pay-per-use.

Selfservice portal

Via een selfservice portal kunnen medewerkers van bedrijven zelfstandig profielen kunnen wijzigen op basis van hun specifieke wensen. Dit zonder dat bedrijven zich bezig hoeven te houden et het technisch beheer aan de achterkant. Verder biedt OMNIA mogelijkheden voor integratie met multimedia contact center-opties, kostenregistratie en -facturatie en Microsoft Skype for Business.

Dankzij OMNIA kan Vodafone haar productportfolie voor grootzakelijke klanten uitbreiden met een UCaaS communicatie oplossing. Deze oplossing combineert vaste en mobiele telefonie, vaste netwerken, managed services en Skype for Business met UCaaS, contact centers, een migratiepad op Avaya naar de cloud en een oplossing voor het integreren van lokale IT. Het partnership met Axians is daarnaast een volgende stap in de groei en ontwikkeling van Vodafone als IT integrator.

Ruim 100.000 dagelijks gebruikers

Tom Greeve, Directeur bij Axians, verwacht dankzij het partnership met Vodafone meer klanten te kunnen bedienen met haar cloud gebaseerde telefonieplatform. Ruim 100.000 gebruikers maken dagelijks gebruik van het platform.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud