Wouter Hoeffnagel - 20 maart 2018

Nextview is SAP Innovation Partner of the Year

Design- en technologiebedrijf Nextview is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot SAP Innovation Partner of the Year. De jury roemde de Crop Disease Alert app die Nextview in samenwerking met Waterwatch Cooperative ontwikkelde.

In 2017 schakelde Waterwatch Cooperative, dat zich als doel stelt om de opbrengst van landbouw te verhogen door efficiënter gebruik van water, bemesting en pesticides, de hulp van Nextview in. De vraag: hoe kunnen we boeren in ontwikkelingslanden door middel van technologie en data te helpen hun gewassen te beschermen tegen ziektes? In nauwe samenwerking met Waterwatch Cooperative heeft Nextview de Crop Disease Alert App ontwikkeld, die meteorologische gegevens combineert met gegevens van ziektes en de gebruiker een accurate voorspelling stuurt voor de komende zeven dagen. Op basis hiervan kan de boer zien wanneer het risico op ziektes in gewassen stijgt, en wanneer actie moet worden ondernomen. De app leidt hierdoor tot een besparing van 40% in bestrijdingsmiddelen en een stijging in de opbrengst tot 25%.

SAP Innovation Partner of the Year

De jury van de SAP Partner Awards over de benoeming van Nextview tot SAP Innovation Partner of the Year: “Zonder vernieuwing loop je als bedrijf het risico een commodity speler te worden. Als ons innovatieplatform niet door onze partners en onze klanten wordt geadopteerd, zijn we één van onze levensaders kwijt, innovatie is cruciaal voor bedrijven om te overleven. Met de goed ontwikkelde Crop Disease Alert app met Waterwatch laat Nextview een mooie maar bovenal innovatieve case zien waarin CSR, ondernemingskracht en de hollandse USP’s perfect samen komen.”

Ton van Dolder, Managing Director van Nextview over de Award: “Bij Nextview proberen we met alles wat we doen positieve impact te creëren. Met de ontwikkeling van de Crop Disease Alert app bieden we duizenden boeren toegang tot extreme waardevolle data. Dit heeft niet alleen een positief effect op hun inkomen, maar helpt ook om water en grond te besparen. Dit is dan ook een perfect voorbeeld van ‘business as a force for good’ en het creëren van positieve impact op globaal niveau!” .

Op de foto v.l.n.r.: Ton van Dolder (Managing Director Nextview), Marja Thomassen (Manager Business Alliances Team SAP Nederland) en Odette Vincent (Sales Director Nextview) met de Award.

Bekijk de video van de SAP Partner Awards.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!