Micro Focus verwacht minder omzet en krijgt Stephen Murdoch als nieuwe CEO

19-03-2018 | door: Witold Kepinski

Micro Focus verwacht minder omzet en krijgt Stephen Murdoch als nieuwe CEO

Micro Focus CEO Chris Hsu heeft de softwareleverancier verlaten nadat het bedrijf een lagere omzetgroei verwacht voor het fiscale jaar na de fusie van 8,8 miljard dollar met de softwareaandelen van Hewlett Packard Enterprise vorig jaar. Stephen Murdoch, chief operating officer van Micro Focus (foto), wordt nu de nieuwe CEO. Murdoch was eerder CEO van Micro Focus voorafgaand aan de spin-fusie met de softwaredivisie van HPE.

Hsu werkte eerder bij HPE waar hij verantwoordelijk was voor de enterprise-software activiteiten. Het aandeel Micro Focus daalde na bekendmaking van de lagere verkoopcijfers die tussen 6 procent en 9 procent lager uitvalllen. Eerder voorspelde Micro Focus dat de omzet tussen 2 procent en 4 procent zou dalen, grotendeels als gevolg van de fusie met de softwaredivisie van HPE.

De problemen zullen naar verwachting voortvloeien uit de overname van de softwareactiviteiten van HPE, waarbij verschillende media worden gerapporteerd. Er zijn problemen bij de integratie van het softwaregebied, wat van invloed is op de omzet. Kevin Loosemore, uitvoerend voorzitter van Micro Focus, zei dat operationele problemen hadden geleid tot "teleurstellende prestaties op korte termijn", maar hij had vertrouwen in de strategie van het bedrijf.

Naar verluidt zijn de verkopen beïnvloed door lagere inkomsten uit licenties en een aantal andere factoren die, volgens het management, overwegend eenmalige overgangseffecten hadden. Volgens The Register zijn er problemen ontstaan met de introductie van een nieuw IT-systeem dat de efficiëntie van het verkoopteam en het vermogen om met partners te werken en facturering heeft belemmerd. Verder is er ten gevolge van de overname de relatie met wereldwijde klantenrekeningen van ex-HPE-klanten verstoord. De verkoopproblemen spelen verder vooral in Noord-Amerika af.

Micro Focus stelt dat de kostenreducties op schema lopen en dat de nettoschuld in lijn is met de verwachtingen. Nu wil Micro Focus investeren in verkoopmedewerkers, relaties met wereldwijde accounts verbeteren en het nieuwe IT-systeem beter beheren.

Vertrekkend ceo Hsu zegt zelf dat hij meer tijd door gaat brengen met zijn gezin. "Ik vond het geweldig om dit geweldige bedrijf te leiden en ben ervan overtuigd dat het goed gepositioneerd is om klanten te helpen bij hun hybride IT-uitdagingen met een focus op het leveren van klantgerichte innovatie," zei hij in een verklaring.

Lees meer details in The Register.

 

Terug naar nieuws overzicht
Software