Witold Kepinski - 21 maart 2018

IBM Watson machine learning wordt gecombineerd met Apple Core ML

IBM en Apple starten een nieuwe samenwerking aan waarbij IBM Watson machine learning wordt gecombineerd met Apple Core ML. Met Apple's Core ML en IBM's Watson moeten de slimste mobiele apps ter wereld in de toekomst worden gemaakt. Een eerste zakelijke klant bevindt zich al in de startblokken en dat is Coca-Cola Dit wordt gemeld tijdens de IBM Think conferentie is Las Vegas.

IBM heeft honderden zakelijke apps op het Apple-platform gebouwd, om de Apple devices zoals iPhones en iPads slimmer te maken, maar de nieuwe samenwerking brengt de relatie een stap verder. IBM heeft nu een machine-leermodule gemaakt voor de Core ML- software-interface van Apple.

De manier waarop het werkt; is dat een klant een machine-leermodel bouwt met behulp van Watson, waarbij hij profiteert van gegevens in een bedrijfsrepository om het model te trainen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld fieldservice technici helpen hun iPhone-camera op een machine te richten en het merk en model te identificeren om de juiste onderdelen te bestellen. Een gebruiker zou een model mogelijk kunnen trainen om alle verschillende machines te herkennen met behulp van de beeldherkenningsfunctie van Watson. De samenwerking heeft volgens IBM voordeel voor softwareontwikkelaars. Met de hulp van Apple's Core ML is het mogelijk om de technologie zeer snel en nog steeds zeer uitgebreid in eigen applicaties te integreren, aldus IBM.

IBM Watson Services voor Core ML combineert Apple's machine learning framework op apparaten met IBM enterprise AI om realtime inzichten voor professionals te bieden. Met dit nieuwe aanbod, dat nu beschikbaar is, kunnen bedrijven nu AI-gevoede apps bouwen die op een veilige manier verbinding maken met hun bedrijfsgegevens. Deze nieuwe oplossing is volgens IBM eenvoudig te gebruiken en eenvoudig te ontwikkelen om betere besluitvorming voor de professional mogelijk te maken.

IBM Watson is beschikbaar als een set cloud-gebaseerde services voor ontwikkelaars om AI-applicaties te bouwen, en Core ML levert geavanceerd machine learning aan apps op Apple-apparaten. Samen kunnen deze technologieën snellere, slimmere inzichten bieden met doorlopende leermogelijkheden, waardoor AI wordt omgezet in zakelijke mobiliteit zo beweert IBM.

Coca-Cola Company is de eerste gebruiker van het nieuwe Apple IBM aanbod. Met AI als een belangrijk aandachtsgebied en de nadruk op kwaliteit, werkt Coca-Cola momenteel samen met IBM aan prototypes voor de manier waarop IBM Watson Services in-field-mogelijkheden kan transformeren. Initiële functionaliteiten die worden geanalyseerd, zijn identificatie van probleembeelden op maat, cognitieve diagnose en augmented reality-reparatie.

Developers

Er is volgens IBM een toenemende vraag naar ontwikkelaars van bedrijven om slimmere apps te bouwen die kritieke informatie bij de hand hebben van medewerkers. Om aan deze vraag te voldoen, hebben ontwikkelaars middelen en hulpmiddelen nodig om hun werk als nooit tevoren te vereenvoudigen en te versnellen.

De nieuwe IBM Cloud Developer Console voor Apple biedt tools, waaronder voorgeconfigureerde starterkits, om de Swift-ontwikkeling te vereenvoudigen, samen met AI, data en mobiele services die zijn geoptimaliseerd voor Swift. Het bedrijf introduceert bijvoorbeeld IBM Cloud Hyper Protect Starter Kit om iOS-ontwikkelaars in staat te stellen hun referenties, services en gegevens te beschermen met behulp van de IBM Cloud Hyper Protect-services. Dit vergemakkelijkt het bouwen van zakelijke apps op de IBM Cloud en vormt een aanvulling op het hoge beveiligingsniveau van Apple-apparaten, aldus IBM.

Via de console kunnen ontwikkelaars een koppeling maken naar IBM Cloud om apps te bouwen die eenvoudig te coderen zijn, snel kunnen worden geïmplementeerd en naadloos kunnen worden geïntegreerd in bedrijfsgegevens. Ontwikkelaars kunnen nu de nieuwe IBM Watson Services voor Core ML gebruiken om snel machine learning-apps te bouwen en deze te verbinden met IBM Cloud.

Nu kan elke Apple-ontwikkelaar binnen enkele minuten een veilige, cloud-native app bouwen en implementeren - volledig functionerend en ingericht, klaar voor maatwerk en evolutie in het hele bedrijf. Met deze nieuwe mogelijkheden maken zegt IBM het gemakkelijk voor bedrijven te n]maken om AI en machine learning toe te passen en te benutten, en professionals te verbinden met de juiste informatie wanneer dat het belangrijkst is.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!