Witold Kepinski - 21 maart 2018

Microsoft Service Fabric microservices platform krijgt open source versie

Microsoft meldt dat de Service Fabric open source is. Service Fabric gaat volgens de MIT-licentie open source en over naar een open ontwikkelingsproces op GitHub. Microsoft heeft Service Fabric voor Windows en Service Fabric voor Linux beschikbaar gesteld, evenals Service Fabric op Windows Server en onder Linux in Azure. Microsoft heeft eerder gezegd dat het Service Fabric beschikbaar zal maken voor cloud omgevingen die niet van Microsoft zijn.

Nu zijn de Linux-versie van de Repository van Service Fabric en gerelateerde build- en testtools beschikbaar op GitHub , waardoor geïnteresseerde partijen basistests kunnen uitvoeren, problemen kunnen oplossen en verzoeken kunnen indienen. Microsoft is bezig met het migreren van de Windows-versie naar GitHub, volgens haar blogpost.

Service Fabric, voorheen bekend als Windows Fabric, is geschikt voor het Microsoft Azure platform. Service Fabric concurreert tot op zekere hoogte met Kubernetes, aangezien beide platforms kunnen fungeren voor orkestratie, bundeling, implementatie en onderhoud van toepassingen en containers.

Werknemers van Microsoft gebruiken Service Fabric voor het uitvoeren van onderdelen van de Azure-kern, Skype for Business, Intune, Event Hubs, Azure SQL DB Cosmos DB, Cortana en andere software.

De afgelopen tijd heeft Microsoft verschillende onderdelen voor Service Fabric gekocht, waaronder betrouwbare services en ASP.NET Core-integratiebibliotheken. Het plan van Microsoft is om de volledige Service Fabric-runtime te openen, plus een build-omgeving voor Linux en Windows. Het bedrijf blijft alle Service Fabric-producten ondersteunen - Service Fabric in Azure en alle afzonderlijke producten - zelfs als Service Fabric op GitHub is geïnstalleerd.

Microsoft heeft onlangs de documentatie over zijn nieuwe toegewijde Azure-containerservice voor Kubernetes aangepast . In plaats van door te gaan met het aanbieden van twee verschillende services, beide genaamd Azure Container Service (met de andere ondersteunende Kubernetes, Docker Swarm en Mesosphere DC / OS ), is Microsoft van plan de ondersteuning van de oorspronkelijke ACS af te bouwen.

Lees meer in de blog van Microsoft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!