IBM Cloud biedt services voor AI en security

20-03-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Cloud biedt services voor AI en security

Er zijn twee hoofdthema's die volgens IBM het zakelijke gesprek over cloud-acceptatie beheersen. Enerzijds zijn bedrijven genoodzaakt meer workloads naar de cloud te verplaatsen om de nieuwe mogelijkheden van AI, Machine Learning, IoT of zelfs de volgende generatie quantumcomputing te benutten. Aan de andere kant kunnen bezorgdheden over beveiliging en privacy zorgen baren over het te snel verplaatsen van workloads. In beide gevallen is het pad voorwaarts complex en vereist het vaak moeilijk te vinden talent en technologie, aldus IBM. Daarom doet IBM op de Think 2018 conferentie in Las Vegas een aantal aankondigingen die zowel de innovatiekans van AI als de noodzaak om de beveiliging van de cloud te versterken, aanpakken.

Met deze toevoegingen zegt IBM zaken te vereenvoudigen hoe bedrijven veilig kunnen hun workloads overbruggen naar de public cloud door tijdens de hele reis aan hun behoeften tegemoet te komen. Dat gaat van het versnellen van de migratie van bestaande workloads naar de cloud tot het moderniseren en uitbreiden van bestaande apps, en tot het leveren van tools om next-gen te bouwen cloud native apps.

First Cloud Services met gegevensbeveiliging op mainframe-niveau

De acceptatie van de cloud neemt in hoog tempo toe, maar beveiligings- en gegevenskwesties blijven nog steeds een obstakel voor adoptie, aldus IBM, Volgens een recente studie van het Ponemon Institute is slechts 40 procent van alle gegevens die in de cloud zijn opgeslagen, beveiligd met encryptie- en sleutelbeheeroplossingen en volgens de Breach Level Index van de bijna 10 miljard records die sinds 2013 zijn overtreden, slechts 4 procent van de gestolen gegevens was gecodeerd en daarom onbruikbaar voor de hackers.

Een tweede onderzoek van het Ponemon Institute wees erop dat 80% van de bedreigingen bij de beveiliging van bevoorrechte gebruikers intern is en dat 58% van de IT-operaties en beveiligingsmanagers gelooft dat hun organisaties onnodig toegang verlenen aan personen buiten hun rollen en verantwoordelijkheden.

Om klanten te helpen deze obstakels te overwinnen, onthult IBM de eerste cloud services met gegevensbeveiliging op mainframeniveau. Ontwikkelaars en clients kunnen nu applicaties bouwen, implementeren en hosten met een toonaangevende gegevensbescherming die informatie in het geheugen, onderweg en in rust codeert. Deze technologie is ontworpen om te helpen beschermen tegen insider-bedreigingen.

IBM Cloud Hyper Protect

De nieuwe IBM Cloud Hyper Protect-familie omvat vier nieuwe services die mogelijk worden gemaakt door IBM Z in IBM's wereldwijde datacenters voor openbare cloud te brengen. Via de IBM Cloud-catalogus kunnen ontwikkelaars eenvoudig toegang krijgen tot  beveiligingsmogelijkheden om hun applicaties in de IBM Cloud te moderniseren. Dit bevat:

IBM Cloud Hyper Protect Crypto-services zijn ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen beveiliging toe te passen met gegevensversleuteling en sleutelbeheerfuncties in hun moderne applicaties. Deze nieuwe diensten brengen IBM Z naar de IBM Cloud via dezelfde cryptografische technologie waarop banken en financiële instellingen vertrouwen. Deze service ondersteunt beveiligde sleutelbewerkingen en het genereren van willekeurige getallen via cryptografische hardware van IBM Z. Dit is een nieuwe Cloud HSM-oplossing in de branche die is gebouwd met FIPS 140-2 Level 4-gecertificeerde technologie die wordt aangeboden door een public cloud provider, en is dezelfde technologie die de ruggengraat vormt van de Enterprise Blockchain Platform-oplossing van IBM.

IBM Cloud Hyper Protect DBaaS is ontworpen om bedrijven in staat te stellen in de cloud aanwezige native databaseservices, zoals MongoDB - EE, te beschermen met gegevensarchieven die beveiligd en privé zijn. Dit is ideaal voor sterk gereguleerde sectoren die verantwoordelijk zijn voor gevoelige persoonlijke gegevens (SPI), zoals creditcardnummers, financiële gegevens, burgerservicenummers en meer.

IBM Cloud Hyper Protect Containers zijn ontworpen om bedrijven in staat te stellen op containers gebaseerde toepassingen en microservices te implementeren, ondersteund door de IBM Cloud Container-service, die gevoelige gegevens verwerken met een beveiligde Service Container Systems-omgeving op IBM Z / LinuxOne-platform. Deze omgeving is gebouwd met IBM LinuxONE Systems en biedt extreme beveiliging, ontworpen voor EAL5 + -isolatie en Secure Services Containers-technologie die zijn ontworpen om bevoorrechte toegang van kwaadwillende gebruikers en Cloud Admins te voorkomen.

IBM Cloud Hyper Protect Developer Starter Kits zijn ontworpen om iOS-ontwikkelaars in staat te stellen hun referenties, services en gegevens te beschermen met behulp van de Hyper Protect-cloudservices bij het bouwen van zakelijke apps op IBM Cloud. Dit is een aanvulling op het hoge beveiligingsniveau van Apple-apparaten.

De IBM aankondiging is gebaseerd op het werk dat IBM al heeft gedaan om continue beveiliging voor cloud-apps mogelijk te maken. Meer informatie over IBM Cloud Hyper Protect-services staat op: ibm.com/cloud/hyper-protect-services.

AI versnellen met POWER9 op de IBM Cloud

Omdat IBM beveiligingsproblemen in de cloud zegt blijven te verlichten, helpt dit de deur open te zetten voor klanten om er meer waarde uit te halen. Deep Learning is tegenwoordig een van de 'hete' gebieden van AI, en data science-teams in alle sectoren zijn actief in het ontwikkelen van geschikt-voor-doel deep learning-modellen, die functies en inzichten bieden die aangepast zijn aan business problemen en datasets. Om succesvol te zijn in het benutten van AI of het ontwikkelen van nieuwe machine learning-modellen, hebben bedrijven toegang nodig tot hardware die speciaal is gebouwd om te voldoen aan de strenge eisen van deze workloads en ondersteuning bij het opzetten, onderhouden en leveren van nieuwe AI-frameworks en -services die het ontwikkelingsproces stroomlijnen. Om aan al deze behoeften tegemoet te komen, introduceert IBM:

POWER9 op IBM Cloud - IBM levert zijn Power Systems-servers van de volgende generatie met de nieuw ontworpen POWER9-processor aan de IBM Cloud. De nieuwe POWER9-gebaseerde AC922-systemen met NVIDIA Tesla V100 GPU's die via de snelle NVLink-interface zijn aangesloten, zijn vanaf de grond opgebouwd en specifiek ontworpen voor rekenintensieve AI-workloads, zijn in staat om de trainingstijden van deep-learning frameworks met bijna 4 keer te verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat gegevenswetenschappers sneller accurate AI-modellen kunnen opzetten.

PowerAI op IBM Cloud - IBM brengt de eenvoudigste on-ramp naar deep-learningapplicaties. In een vooraf geoptimaliseerd, binair softwarepakket is PowerAI een distributie van bedrijfssoftware van de populaire deep learning-frameworks van de open source community, zoals Tensorflow, Torch en Caffe. Wat kon dagen duren om te installeren en configureren, kost nu minuten. PowerAI biedt ook functies zoals automatische hyperparameterafstemming en gedistribueerd diepgaand leren, waarmee data scientists binnen enkele minuten modellen kunnen opzetten waardoor ze sneller betere inzichten kunnen krijgen.

SAP HANA op Power Systems op IBM Cloud - IBM introduceert een nieuwe door SAP gecertificeerde door IBM Cloud beheerde applicatieservice voor SAP HANA-workloads. Door deze geïntegreerde benadering van hardware en software biedt IBM als eerste dit niveau van cloudondersteuning voor enorme workloads van maximaal 24 TB door IBM Power Systems en IBM Storage te gebruiken.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud