IBM biedt Deep Learning as a Service

IBM biedt Deep Learning as a Service

IBM biedt Deep Learning as a Service

20-03-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM biedt Deep Learning as a Service

IBM introduceert Deep Learning as a Service (DLaaS). Dit is een dienst om kunstmatige intelligentie (AI) programmeren toegankelijker en eenvoudiger te maken voor ontwikkelaars en bedrijven te helpen die kampen met een tekort aan ontwikkelaars of capaciteit. AI wordt komende tijd de meest ontwrichtende technologie en daarom zijn bedrijven en overheden bezig AI-programmeer specialisten te werven. Dat gaat moeilijk door het gebrek aan mensen gespecialiseerde AI-vaardigheden. Dit meldt IBM op de Think conferentie in Las Vegas.

De nieuwe service wordt geleverd met Watson Studio die voorzien is van een cloud-native set hulpprogramma's die een omgeving bieden voor het bouwen, trainen en implementeren van AI-modellen die werken met verschillende soorten gegevens.

Fabric for Deep Learning

De kerncomponent van de nieuwe Deep Learning as a service is open source en draagt de naam Fabric for Deep Learning (FfDL, uitgesproken als fiddle), dat nu op GitHub staat. Door gebruik te maken van de kracht van Kubernetes, FfDL biedt een schaalbaar, veerkrachtig en fouttolerante deep-learning kader, aldus IBM. 

RESTful API

De IBM Deep Learning service maakt ook gebruik van de RESTful API voor het verfijnen van gegevens en deep learning modellen te creëren.

IBM Cloud

Met behulp van de vooruitgang die IBM Research heeft gemaakt, stelt Deep Learning as a Service organisaties in staat om de gemeenschappelijke hinderpalen voor het gebruik van diepgaand leren te overwinnen: vaardigheden, standaardisatie en complexiteit. Het omvat een breed scala aan populaire open source frameworks zoals TensorFlow, Caffe, PyTorch en anderen, en biedt hen echt als cloud-native service op IBM Cloud, waardoor de toegangsdrempel voor deep-learning wordt verlaagd. Het combineert de flexibiliteit, gemak van gebruik en de economische aspecten van een cloudservice met de rekenkracht van deep learning. Met eenvoudig te gebruiken REST API's kan men deep learning-modellen trainen met verschillende hoeveelheden resources per gebruikersbehoefte of budget.

De nieuwe dienst komt niet onverwacht, eerder heeft IBM in juli 2017 de IBM Deep Learning Service paper gepubliceerd.

 

Terug naar nieuws overzicht