AR functie in Ebay app laat een pakketje virtueel in een doos passen
22-03-2018 | door: Redactie

AR functie in Ebay app laat een pakketje virtueel in een doos passen

Ebay heeft een functie voorgesteld voor haar app waarmee kopers meteen de geschikte doos voor pakketjes kunnen bepalen.

Gebruikers van de online-verkoopsite Ebay kunnen in de VS de inhoud van een pakketje virtueel in een doos van het juiste formaat laten passen. Op die manier hoef je niet eerst een echte doos te passen, en krijg je meteen zicht op de juiste verzendprijs.

Google AR-Core

Voor haar nieuwe Augmented Reality-feature (AR) ging de e-commercesite te rade bij Google's AR Core-platform. Dat is een Software Development Kit (SDK) die door middel van bewegingsdetectie, meting van de lichtintensiteit en dieptebepaling van oppervlakten, ervoor zorgt dat AR-toepassingen voor Android een realistische ervaring zijn.

Verder werkt Ebay samen met de United States Postal Service (USPS) voor het formaat en de prijsbepaling van de verpakkingsmiddelen. Verkopers kunnen vanuit de Ebay-app naar het 'Verkopen'-gedeelte gaan. Van daaruit kan je toegang krijgen tot de AR-functie.

Virtueel karton

Het is belangrijk om het voorwerp in de eerste plaats op een eenvoudig, vast oppervlak zoals een tafel te plaatsen. Daarna activeer je vanuit de app de camera van je smartphone, en onderaan verschijnen de verschillende mogelijke verpakkingen en hun kostprijs.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht