VMware breidt uit naar Europa met VMware Cloud op AWS

21-03-2018 | door: Witold Kepinski

VMware breidt uit naar Europa met VMware Cloud op AWS

VMware breidt met VMware Cloud op AWS uit naar Europa. In de toekomst zullen klanten ook het hybride cloudaanbod van het AWS-datacenter in Londen kunnen kopen. Frankfurt zal binnenkort dit voorbeeld volgen. Deze aankondiging initieert de wereldwijde uitbreiding van VMware Cloud op AWS door deze beschikbaar te stellen aan Europese en multinationale klanten.

Ook levert VMware nieuwe mogelijkheden voor hogere niveaus van infrastructuurbeschikbaarheid, verbeterde opslagefficiëntie en integratie met meer VMware Cloud-services - waarmee klanten cloudmigratie kunnen versnellen en hybride cloudimplementaties eenvoudiger kunnen maken.

De VMware Cloud op AWS is ontworpen om klanten in staat te stellen om hun applicaties op de gebruikelijke manier te laten draaien, beheren en beveiligen, zonder onderbreking, in een hybride cloud, aldus VMware. Bovendien zorgt een consistente infrastructuur in de gehele hybride cloud ervoor dat applicaties vrij kunnen bewegen tussen on-premise vSphere-datacenters en de AWS-cloud. Dit moet de migratie naar de cloud aanzienlijk moeten versnellen.

Eerder konden klanten de VMware Cloud alleen kopen op AWS van de AWS-datacenters in Oregon en Northern Virginia. Nu is de oplossing ook verkrijgbaar bij een datacenter in Londen en gedurende het jaar zal er een datacenter in Frankfurt volgen. Tegelijkertijd biedt de geografische nabijheid Europese klanten een lagere latency, bijvoorbeeld voor toepassingen op het gebied van edge computing.

Parallel met de aankondiging van de uitbreiding, introduceerden VMware en AWS een aantal nieuwe functies voor het hybride cloudaanbod. Dit omvat bijvoorbeeld een tool voor het kosten van VMware-workloads in de AWS-cloud. Cost Insight biedt een precies inzicht in de werkelijke kosten van een migratie, zo wordt gezegd. Er zijn ook updates voor SaaS-gebaseerd analyseplatform Wavefront: de fabrikant breidt het aanbod uit met 45 nieuwe integraties, waaronder Chef, Github en Spark, naast de reeds ondersteunde integraties AWS Lambda en Docker.

VMware Log Intelligence Service is ontworpen om diepe operationele inzichten te bieden in VMware-gebaseerde datacenters en VMware Cloud op AWS. Log Intelligence biedt dus snelle IT-probleemoplossing en gecentraliseerd logbeheer voor meerdere clouds. De tool maakt gebruik van algoritmes voor machinaal leren en real-time analyse van logbestanden om voortdurend te zoeken naar datacenter- en cloudomgevingen op anomalieën. De service ondersteunt ook krachtige log-searching en rijke dashboards, waardoor IT een enkel beeld krijgt van het applicatiegedrag en de gezondheid van de onderliggende infrastructuur.

Voor de implementatie van deze cloudstrategie vertrouwt VMware op lokale partners. Daarom breidt VMware ook haar partnerprogramma rond VMware Cloud op AWS uit. Het omvat training, financiële prikkels en toegang tot technisch en marketingmateriaal. VMware-partners kunnen de VMware Cloud Verified-prijs ontvangen door het Certified Reference Design te implementeren.

VMware heeft ook nieuwe verbeteringen aan het VMware Partner Network toegevoegd om systeemintegrator- en systeemuitbesteder (SISO) -partners, managed service providers en solutions-providers in staat te stellen hun hybride cloudactiviteiten met VMware Cloud op AWS uit te breiden.

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud