HPE lanceert vier oplossingen voor snellere AI-adoptie

21-03-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HPE lanceert vier oplossingen voor snellere AI-adoptie

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vier nieuwe oplossingen voor artificial intelligence (AI) aan. Het nieuwe aanbod helpt klanten met het uitbreiden, optimaliseren en opschalen van AI-gebruik in bedrijfstaken. De uitkomsten dragen bij aan betere prognoses van behoeften, betere operationele efficiëntie en meer productverkoop.

Het nieuwe aanbod omvat:

  • HPE Digital Prescriptive Maintenance Services: de eerste in een reeks van AI-gerichte industrieservices van HPE Pointnext. Deze service automatiseert probleempreventie en verhoogt de productiviteit van industriële apparatuur. 
  • HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop: met de expertise van HPE Pointnext, om klanten te helpen starten met AI, hun strategische data en initiatieven voor analytics te ontwikkelen en AI prominenter te maken binnen de organisatie.
  • HPE Apollo 6500 Gen10 System: een nieuwe generatie high-performance computing system, special gebouwd voor deep learning, dat een driemaal sneller model training levert dan voorgaande generaties.
  • Resellerovereenkomst met WekalO: HPE breidt zijn partnerecosysteem voor AI uit door een resellerovereenkomst met WekalO. Hiermee worden sterkere storageperformances geleverd in AI-omgevingen.

Wereldwijd GDP groeit 14% door AI

PricewaterhouseCoopers voorspelt dat het globale GDP (bruto binnenlands product) dankzij AI met 14 procent gegroeid zal zijn in 2030, wat gelijkstaat aan 15,7 biljoen dollar. Verhoogde werkproductiviteit en toegenomen vraag van consumenten vallen onder de meest impactvolle bedrijfsresultaten. Ondanks de grote belofte van AI wordt de technologie nog niet massaal geadopteerd. Volgens Gartners 2018 CIO Agenda Survey stelt 4 procent van alle CIO’s dat ze AI al geïmplementeerd hebben, terwijl 46 procent aangeeft dat ze hiervoor plannen hebben ontwikkeld.

“Internationale technologiebedrijven investeren behoorlijk in AI. De meeste bedrijven lijken moeite te hebben met het vinden van bruikbare AI-cases en het bouwen van een technologische omgeving die AI-workloads ondersteunt. Hierdoor wordt het gat tussen leiders en achterblijvers in de markt steeds groter”, aldus Beena Ammanath, Global Vice President, Artificial Intelligence bij HPE Pointnext. “HPE is in staat om klanten bij het doorvoeren van AI in hun organisatie te helpen, ongeacht waar ze staan in het AI-adoptieproces. Waar veel andere bedrijven slechts bepaalde elementen van AI bieden, richt HPE zich op volledige AI-oplossingen van strategische consultservices tot specifieke technologie, operationele support en een sterk partnerecosysteem om iedere organisatie van de juiste oplossing te voorzien.”

Predictive & prescriptive maintenance

Met het nieuwe aanbod van HPE onderzoeken en ontwikkelen klanten AI-applicaties voor hun bedrijfs- en branchebehoeften, waarmee waarde sneller wordt toegevoegd. HPE introduceert een reeks van branchespecifieke AI-oplossingen met vooraf gedefinieerde cases, met de HPE Digital Prescriptive Maintenance Services van HPE Pointnext als eerste uit de reeks. Waar predictive maintenance detecteert wanneer industriële apparatuur op het punt staat uit te vallen, zorgt prescriptive maintenance voor het voorspellen, adviseren en automatiseren van de juist actie om een probleem te verhelpen voordat het fout gaat. Volgens McKinsey Global Institute kan asset management op basis van AI leiden tot een EBIT-verbetering van 20 procent in een branche als elektriciteit door het verhogen van de productiviteit.

HPE Digital Prescriptive Maintenance combineert de services van HPE Pointnext (zoals consulting, proof of value en implementatie) met de technologie en de referentiearchitecturen van HPE en geselecteerde partners. Deze oplossing richt zich op alle relevante databronnen in een organisatie, waaronder realtime en batch data van IoT-apparaten, datacenters en de cloud. HPE Digital Prescriptive Maintenance is gebaseerd op supervised learning voor het voorspellen van fouten en unsupervised learning voor de detectie van onregelmatigheden. De service schrijft hiermee acties voor en automatiseert ze onder toezicht om uitval van industriële apparatuur te voorkomen en de productiviteit te optimaliseren.

HPE introduceert ook de nieuwe HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop. De workshop helpt organisaties met het sneller identificeren van AI-cases in lijn met hun prioriteiten. In deze interactieve eendaagse workshop werken AI-experts van HPE Pointnext samen met business- en technologiebeslissers aan het inschatten van data en advanced analytics behoeften om tot een op maat gemaakt plan te komen. Dit plan versnelt de verkenningsfase van AI richting de implementatie van AI-cases.

HPE Apollo 6500 Gen10

De oplossingen en consulting services van HPE worden ondersteund met krachtige en specifieke technologie om AI-implementaties mogelijk te maken. Het trainen van een deep learning model is een iteratief proces waarbij high-performance GPU accelerators nodig zijn die draaien in parallelle architecturen om verschillende taken tegelijkertijd te verwerken. Het nieuwe HPE Apollo 6500 Gen10 System met ondersteuning voor acht NVIDIA Tesla V100 GPU’s levert een enorme versnelling van applicatieprestaties en zorgt voor een drie keer snellere modeltraining dan voorgaande generaties. Daarmee kunnen organisaties resultaten uit deep learning eerder realiseren.

HPE werkt nauw samen met NVIDIA om het energie-efficiënte NVIDIA NVLink interconnect met hoge bandbreedte te verwerken in de HPE Apollo 6500 Gen10, wat zorgt voor snelle communicatie tussen de GPU’s. Deze technologie deelt data tot tien keer sneller dan de traditionele PCIe Gen3 interconnect. De HPE Apollo 6500 Gen10 bevat verschillende configuraties en topologie-opties om het systeem op een specifieke workload af te stemmen.

Overeenkomst met WekalO

Om klanten meer keuze en flexibiliteit te bieden, breidt HPE het ecosysteem van AI-partners uit via een overeenkomst met WekalO voor de file storage software WekalO MATRIX. deze software vormt een aanvulling op HPE’s Lustre gebaseerde storageoplossingen. WekaIO MATRIX helpt klanten met de veeleisende read/write behoeften van storage- en datamanagementcomponenten van high-performance data analytics en AI-omgevingen. WekaIO MATRIX is gekwalificeerd voor HPE Apollo 2000 Gen10 en HPE ProLiant DL360 Gen10.

“High-performance computing vormt de basis voor deep learning om patronen en verbanden te leggen binnen enorme datahoeveelheden. Desondanks zijn traditionele high-performancesystemen niet voldoende om aan deze behoeften te voldoen”, aldus Pankaj Goyal, Vice President van Hybrid IT Strategy en AI bij HPE. “De HPE Apollo 6500 Gen10 is speciaal gemaakt om organisaties van elk formaat te helpen bij het sneller realiseren van de voordelen van deep learning. En met het WekalO’s flash geoptimaliseerde parallel file system biedt HPE nu de benodigde doorvoer voor compute-intensieve low-latency workloads.”

HPE Deal Learning Performance Guide

Vorig jaar introduceerde HPE het HPE Deep Learning Cookbook, een verzameling van tools en aanbevelingen om klanten te helpen bij de keuze voor de juiste technologie en configuratie voor hun deep learning taken. De nieuwe HPE Deep Learning Performance Guide biedt toegang tot kennis op basis van benchmarkresultaten en metingen in klantomgevingen om te helpen bij technologieselectie en -configuratie. Door echte metingen te combineren met analytische performancemodellen schat de HPE Deep Learning Guide de performances van elke workload in en doet het aanbevelingen voor de optimale hardware/software stack. Daarnaast detecteert het ook knelpunten in bestaande hardware en begeleidt het in het ontwerp van toekomstige systemen voor AI en deep learning.

“Klanten die deep learning projecten ambiëren kunnen tegen verschillende uitdagingen aanlopen, waaronder een tekort aan voldoende cases en technologische mogelijkheden die de time to value, performance en efficiëntie verbeteren”, aldus Steve Conway, Senior Vice President bij Hyperion Research. “De expertise, services, technologieën en het partnerecosysteem van HPE beloven een belangrijk onderdeel te worden in de AI-adoptie van organisaties in de komende jaren.”

HPE toont het nieuwe aanbod met zijn HPC- en AI-portfolio tijdens de NVIDIA’s GPU Technology Conference van 26 tot 29 maart in San José in Californië. Daarnaast organiseert HPE op 22 maart in Chicago een AI-evenement in samenwerking met The Economist. Tijdens het evenement komen experts bijeen in het kader van ‘Promise or Peril: Glimpses of an AI-Enabled Future’. Een livestream van de paneldiscussie met Kirk Bresniker, Chief Architect bij Hewlett Packard Labs is vanaf 6:10 am PT op 22 maart hier beschikbaar.

Beschikbaarheid

HPE Digital Prescriptive Maintenance Services zijn per direct beschikbaar in Europa en zijn vanaf juni 2018 wereldwijd verkrijgbaar via HPE Pointnext. Ook de HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop is via HPE Pointnext wereldwijd beschikbaar. De HPE Apollo 6500 Gen10 is vanaf mei 2018 verkrijgbaar via HPE en zijn channel partners. Vanaf dan is ook de WekalO MATRIX wereldwijd beschikbaar via HPE en zijn partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud