Floris Hulshoff Pol - 22 maart 2018

AI, security en cloud staan centraal bij IBM Partnerworld at Think

AI, security en cloud staan centraal bij IBM Partnerworld at Think image

Dutch IT-channel deed verslag van de Think en PartnerWorld at Think conferentie in Las Vegas. Hoofdredacteur Witold Kepinski doet in een video update een korte samenvatting over de IBM innovaties en aankondigingen. Tijdens de IBM Think en PartnerWorld 2018 conferentie in Las Vegas stonden Artificial Intelligence (AI), security en cloud centraal.

IA en geavanceerde cyberbeveiliging zijn de twee belangrijkste onderdelen die de cloud ondersteunt en mogelijk maakt. “We bevinden ons in het tijdperk van 'exponentieel leren' dankzij de combinatie van gegevens en kunstmatige intelligentie” zo meldt IBM CEO Ginni Rometty. AI ofwel kunstmatige intelligentie is de nieuwe gebruikerservaring: spraak, sensoren, robots, mens en machine interactie zijn de elementen die de ervaring van mensen bepalen in kun leven en werkzaamheden.

IBM benadrukte verder het concept van Augmented Intelligence die staat voor vertrouwen, vertrouwen, respect, ethische gebruik van gegevens en het gebruik van technologie. Mens en machine kunnen volgens Rometty samen altijd het beste antwoord te geven niet alleen met betrekking tot de mensen alleen, maar ook met betrekking tot één machine. Transparantie is daarbij belangrijk om te weten hoe processen het beste kunnen plaatsvinden en hoe een algoritme tot een oplossing wordt ontwikkeld.

Multi-cloud

Ginni Rometty en andere topfunctionarissen onderstrepen dat IBM groot gokt op een multi-cloud-wereld. Om dit uit te leggen, hoef je alleen maar naar de cloudmarkt te kijken, aldus IBM: volgens IDC zal 85 procent van de ondernemingen zich in 2018 verbinden aan multi-cloud-architecturen. En een recente RightScale-enquête toonde aan dat bedrijven gemiddeld bijna 5 publieke en private clouds gebruiken. Dat is de reden waarom IBM investeert om zijn positie als grote speler van multi-cloud veilig te stellen, en een hele reeks nieuwe tools en functies ontwikkeld om het bedrijven gemakkelijker te maken om van deze aanpak te profiteren en te vereenvoudigen hoe ze een brug slaan naar de cloud .

IBM biedt verhoogde beveiliging voor alle clouds, ongeacht de leverancier zoals AWS, Azure of Google:

De eerste en enige FIPS 140-2 Level 4-certificering (de hoogste certificeringen en bedieningselementen in de branche) in de publieke cloudmarkt van vandaag. De Hyper Protect-familie van IBM Cloud Services zijn de enige cloudservices die gegevensbeveiliging op gegevensniveau bieden die informatie in het geheugen, in doorvoer en in rust codeert en voorkomt tegen insiderbedreigingen.

Een nieuwe samenwerking met Cloudflare om websites, apps en API's te beschermen en te beveiligen tegen denial-of-service-aanvallen, compromissen met klantengegevens en beledigende botten.

Nieuwe mogelijkheden zorgen voor continue beveiliging voor cloud native apps, waaronder IBM Cloud Security Advisor

IBM biedt verder snelheid om op AI en zijn inzichten te versnellen:

De IBM Power Servers op basis van de POWER9-processor die speciaal is ontworpen voor data-intensieve AI-workloads bevindt zich in wereldwijde datacenters voor openbare cloud en IBM zal ook zijn PowerAI-software via de cloud aanbieden.

IBM Cloud Object Storage-service bevat nu IBM Aspera high-speed overdrachtoptie voor het honderden keren sneller verplaatsen van gegevens naar de IBM Cloud dan standaard http / ftp, zonder kosten voor ingest.

Een nieuwe SQL-service waarmee bedrijven geavanceerde analyses op hun gegevens kunnen uitvoeren zonder dat ze de gegevens moeten extraheren en verplaatsen naar een afzonderlijke analysedatabase.

Een nieuw aanbod van IBM Cloud Private Data dat 100x sneller gegevens verzamelt dan concurrenten en gegevens klaar maakt voor AI.

IBM levert cloud migratie- en integratietechnologieën door middel van een uniforme architectuur:

New Relic, een snelgroeiende leverancier van app-analyse en performance-intelligentie, zal zijn software leveren vanuit het datacenter van IBM Cloud in Frankfurt, waardoor zijn klanten kunnen blijven voldoen aan regelgeving zoals GDPR.

Nieuwe functies voor het IBM Cloud Private-platform stellen ondernemingen in staat om hun eigen clouds in interne of externe datacenters te creëren en de overgang van bedrijfskritieke apps naar een cloud-native omgeving te versnellen (150 bedrijven hebben zich de eerste paar maanden tot IBM Cloud Private gewend - met name een sterke opmars in de financiële sector waar de combinatie van flexibiliteit, beveiliging en controle van ICP bijzonder belangrijk is, bijvoorbeeld de Braziliaanse bank Bradesco.

Nieuwe uitgebreide SAP-infrastructuurconfiguratieopties, waaronder SAP HANA op Power Systems, zodat bedrijven de hoogste cloudondersteuning in de industrie kunnen krijgen voor enorme analytische werklasten in het geheugen - tot 24 TB.

IBM Cloud Container Service op Bare Metal, de eerste openbare cloud voor het ondersteunen van containers op bare metal die krachtige, single-tenant hardware bieden die in de cloud wordt uitgevoerd voor op containers gebaseerde workloads.

Met ongeveer 70% van de gegevens in de wereld beheerd door IBM en 10 van de top 10 banken, 9 van de top 10 retailers en 8 van de top 10 luchtvaartmaatschappijen die vertrouwen op IBM's cloudplatforms, is IBM al een belangrijke speler in deze multi-cloud wereld . En met grote investeringen in R & D, Java en Open Source-software (die helpen om leveranciers te blokkeren), maakt IBM strategische stappen om ervoor te zorgen dat dit blijft gebeuren.

En het gaat niet alleen om de infrastructuur: door services met een hogere waarde te plaatsen, zoals AI, Blockchain, IoT en zelfs technologieën van de volgende generatie, zoals quantum computing, wil IBM zich positioneren als unieke cloud aanbieder.

Over IBM Think

Think is de belangrijkste conferentie van IBM voor klanten en business partners. Think biedt volgens IBM nieuwe manieren voor visionairs, experts en denkers om de technologie te verkennen die de de wereld verandert. Voor business partners biedt het mogelijkheden om onder andere te netwerken met klanten, IBMers en andere peers.

PartnerWorld op Think is de partnerconferentie van IBM, dat is ontwikkeld voor IBM Executive Business Partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!