Maastricht monitort verkeersstromen met Axis netwerkcamera's
29-03-2018 | door: Redactie

Maastricht monitort verkeersstromen met Axis netwerkcamera's

De gemeente Maastricht wil de verkeersstroom in en om de stad effectief sturen en geleiden. De camera’s die daarvoor in gebruik waren, zijn vervangen door een geïntegreerd monitoringsysteem op basis van Axis netwerkcamera’s.

Samen met Axis-partner Arkasis ontwikkelde en implementeerde Maastricht een centraal monitoringsysteem voor de bij verkeerslichten geplaatste Axis netwerkcamera’s via glasvezel. Beelden van de camera’s worden centraal verwerkt op een speciale server in het datacenter op het gemeentehuis. Vanuit de meldkamer, vanaf werkplekken of via iPads zijn de actuele en de wat oudere beelden centraal te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om beelden toegankelijk te maken voor externe partijen, zoals de politie of burgers.

Verkeerssituaties in real-time in beeld

Met het centrale monitoringsysteem heeft Maastricht een volledig geïntegreerde oplossing om verkeerssituaties real-time in beeld te brengen. Dit biedt een goede basis om de juiste maatregelen te nemen en de effecten van deze maatregelen te toetsen. Bovendien is de nieuwe omgeving flexibel en schaalbaar genoeg om ook andere toepassingen praktisch en snel te realiseren. Voorbeelden zijn het tonen van de voortgang van het grootschalige bouwproject voor de A2-tunnel via een openbare website, het maken van time-lapse films of het installeren van speciale tel-software (Cognimatics software) om het fietsverkeer van en naar het historische centrum te monitoren.

De volledige case is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security