Thermische camera's van Axis beschermen Nedtrain tegen indringers en vandalen
05-04-2018 | door: Redactie

Thermische camera's van Axis beschermen Nedtrain tegen indringers en vandalen

Nedtrain wilde een schaalbare oplossing voor dag- en nacht surveillance op het open terrein. Het bedrijf heeft gekozen voor een videobewakingssysteem met thermische camera's van Axis Communications.

De keuze viel op een viertal verschillende IP-camera’s die gezamelijk een gedegen oplossing vormen tegen ongewenste bezoekers en zowel gedurende de dag als nacht goede beelden geven. De thermische camera’s zijn voorzien van analytische software, welke indringers en vandalen in een vroeg stadium detecteert. Vervolgens kunnen beveiligers middels de optische camera’s de situatie nader beoordelen vanuit een centrale ruimte. Valse alarmen blijven zo beperkt.

Indringers snel onderscheppen

Het terrein van Nedtrain Haarlem is inmiddels volledig voorzien van Axis camera’s, die op strategische plekken zijn bevestigd. Ongewenste indringers worden snel onderschept en schade aan de treinstellen wordt beperkt. In het eerste weekend dat het systeem actief was, werd een groep graffiti vandalen gedetecteerd en in samenwerking met de politie gearresteerd. Hierdoor bleef grote schade beperkt en heeft het systeem zich uitermate effectief bewezen.

De volledige case is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security