Wouter Hoeffnagel - 23 maart 2018

Robert Bouchard benoemd tot CEO van Econocom Group

Econocom benoemt Robert Bouchard tot Chief Executive Officer. Bouchard volgt Jean-Louis Bouchard op, die de groep oprichtte en doorgaat als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Robert Bouchard heeft in het verleden leiding gegeven aan verschillende ondernemingen in het restaurantwezen en op het gebied van digitale infrastructuurdiensten. Hij trad in 2009 toe tot de Raad van Bestuur van Econocom. Bouchard werd in 2015 vicevoorzitter en in datzelfde jaar benoemd tot voorzitter van de auditcommissie van de groep, waar hij 2 jaar actief was. In 2016 kreeg hij een operationele rol en in 2017 werd hij benoemd tot COO van Econocom. Als hoofd van alle activiteiten van de Groep rondde hij met succes het strategisch plan ‘Mutation 2013-2017’ af.

Nieuw hoofdstuk

"Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de ondernemings- en familiegeschiedenis van Econocom en ik ben trots op het vertrouwen dat mijn vader en het bestuur in mij hebben gesteld. Ik ben me volledig bewust van de verantwoordelijkheid die ik heb voor onze 10.700 medewerkers, onze klanten en onze aandeelhouders", aldus Robert Bouchard, de nieuwe CEO van Econocom.

"Na meer dan 20 jaar nauw met Robert samengewerkt te hebben, ben ik ervan overtuigd dat hij over alle vereiste kwaliteiten beschikt om deze nieuwe verantwoordelijkheden op zich te nemen en de groep met succes naar een nieuwe fase van groei en waarde creatie kan leiden. Ik wil ook benadrukken dat hij de waarden en ondernemingsgeest van de groep deelt en verdedigt. Net als ik gelooft hij stellig in de waarde en effectiviteit van ons oorspronkelijke ontwikkelingsmodel", voegt Jean-Louis Bouchard, oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Econocom, eraan toe.

Jean-Louis Bouchard blijft bestuursvoorzitter

Jean-Louis Bouchard, oprichter van Econocom Group, blijft aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. De overdracht tussen Jean-Louis Bouchard en Robert Bouchard is op 19 maart 2018 goedgekeurd door de Raad van Bestuur en is per direct van kracht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!