Witold Kepinski - 23 maart 2018

Betty Blocks no-code applicatie-ontwikkelplatform trekt meer gemeenten aan

Betty Blocks no-code applicatie-ontwikkelplatform trekt meer gemeenten aan image

Betty Blocks, aanbieder van een no-code applicatie-ontwikkelplatform, maakt bekend dat het niet één, maar 14 nieuwe gemeenten aan zich heeft gebonden. Gemeente Zaanstad heeft zich samen met de gemeente Amsterdam als ware voortrekker ingespannen om met 12 andere gemeenten gezamenlijk een IT project succesvol te realiseren.

Gemeente Zaanstad en gemeente Amsterdam zitten samen met 12 andere gemeenten in een regionaal samenwerkingsverband voor de inkoop en levering van jeugdzorg. Het vorige administratiesysteem vereiste het handmatig verwerken van data, informatie en facturen. Als één van de meest innovatieve gemeente binnen Nederland, heeft Zaanstad het voortouw genomen om de inkoop, het aanbod en de kennisdeling van jeugdzorg efficiënt, inzichtelijk en effectief te gaan organiseren door gezamenlijk binnen één systeem te gaan werken. Vereiste: Elke gemeente binnen het samenwerkingsverband moest het eens zijn met elke beslissing in het proces. Dit kon alleen gerealiseerd worden als er ook een andere manier van systeemontwikkeling werd geïntroduceerd.

“Wij hebben een beeld over hoe jeugdzorg in deze regio gefaciliteerd moet worden, maar er was toen nog geen systeem die deze visie in zijn volledigheid ondersteunde, zegt Tom Uleman”, Senior Information Manager bij de gemeente Zaanstad. “Het leek ons in eerste instantie onmogelijk om 14 gemeenten volledig op één lijn te krijgen én te laten samenwerken binnen één project . Met Betty Blocks hebben wij binnen 10 dagen een prototype ontwikkeld dat elke stakeholder direct heeft overtuigd. Uiteindelijk hebben wij dit ambitieuze softwareproject ver binnen de deadline en het budget gerealiseerd. Iets wat we bij het ontstaan van het idee niet voor mogelijk hadden gehouden”.

De gemeente Zaanstad heeft samen met Betty Blocks’ ontwikkelpartner QNH binnen een paar dagen een prototype gemaakt met het platform. Met dit prototype zijn ze langs alle stakeholders gegaan. De toegevoegde waarde van de applicatie en de digitalisering van de services werd direct duidelijk en stakeholders waren snel on board. Daarna is Zaanstad samen met QNH de applicatie verder gaan ontwikkelen. De opgeleverde applicatie synct alle data nu in één portaal. Met deze applicatie kan elke gemeente nu veel beter samenwerken met de aanbieders van jeugdzorg, is de verwerking van data en kennisdeling efficiënter en hebben ze meer controle over de database. Dit alles betekent een betere service richting de burger.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!