Redactie - 24 maart 2018

Microsoft Windows Server 2019 preview is beschikbaar

Microsoft Windows Server 2019 preview is beschikbaar image

Microsoft Windows Server 2019 zal algemeen beschikbaar zijn in de tweede helft van het kalenderjaar 2018. Vanaf nu is er toegang tpt de preview-build via het Microsoft Insiders-programma. Dit meldt Erin Chapple, Director of Program Management, Windows Server in een blog.

Wat is nieuw in Windows Server 2019?

Windows Server 2019 is gebouwd op de sterke basis van Windows Server 2016 - die nog steeds grote invloed heeft op de acceptatie door klanten. Windows Server 2016 is de snelst geadopteerde versie van Windows Server ooit! We zijn druk bezig geweest sinds de lancering op Ignite 2016 om inzichten te trekken uit uw feedback en producttelemetrie om deze release nog beter te maken. We hebben ook veel tijd met klanten doorgebracht om de toekomstige uitdagingen en de toekomst van de sector te begrijpen. Vier thema's waren consistent: Hybrid, Security, Application Platform en Hyper-converged infrastructure. We brengen tal van innovaties over deze vier thema's in Windows Server 2019.

Hybride cloudscenario's:

We weten dat de overstap naar de cloud een reis is en vaak een hybride aanpak, een combinatie van on-premises en cloud-omgevingen die samenwerken, is wat onze klanten begrijpen. Uitbreiding van Active Directory, synchronisatie van bestandsservers en back-up in de cloud zijn slechts enkele voorbeelden van wat klanten nu al doen om hun datacenters uit te breiden naar de public cloud. Daarnaast biedt een hybride aanpak ook de mogelijkheid om apps die lokaal draaiende te laten profiteren van innovatie in de cloud, zoals Artificial Intelligence en IoT. Hybride cloud maakt een toekomstbestendige, langetermijnaanpak mogelijk - en dat is precies waarom we het een centrale rol gaan spelen in cloudstrategieën voor de nabije toekomst .

Bij Ignite in september 2017 hebben we de technische preview van Project Honolulu aangekondigd - onze opnieuw bekeken ervaring voor het beheer van Windows en Windows Server. Project Honolulu is een flexibel, lichtgewicht browsergebaseerd lokaal ingezet platform en een oplossing voor beheerscenario's. Een van onze doelen met Project Honolulu is om het eenvoudiger en gemakkelijker te maken om bestaande implementaties van Windows Server naar Azure-services te verbinden. Met Windows Server 2019 en Project Honolulu kunnen klanten eenvoudig Azure-services integreren, zoals Azure Backup, Azure File Sync, disaster recovery en nog veel meer, zodat ze gebruik kunnen maken van deze Azure-services zonder hun applicaties en infrastructuur te onderbreken.

Security

Beveiliging blijft een topprioriteit voor onze klanten. Het aantal cyberveiligheidsincidenten blijft groeien en de impact van deze incidenten escaleert snel. Uit een onderzoek van Microsoft blijkt dat aanvallers gemiddeld slechts 24-48 uur nodig hebben om een omgeving binnen te dringen nadat ze de eerste machine hebben geïnfecteerd. Bovendien kunnen aanvallers gemiddeld tot gemiddeld 99 dagen in de gepenetreerde omgeving blijven - zonder opgemerkt te worden, volgens een rapport van FireEye / Mandiant. We gaan door op onze weg om onze klanten te helpen hun beveiligingshouding te verbeteren door te werken aan functies die het samenbrengen van datacenters op wereldschaal voor Microsoft Azure, Office 365 en verschillende andere online services mogelijk maken.

Onze benadering van beveiliging is drievoudig: beschermen, detecteren en reageren. We hebben beveiligingsfuncties op alle drie de gebieden in Windows Server 2019. 
Op het gebied van beveiliging introduceerden we afgeschermde VM's in Windows Server 2016, die enthousiast werd ontvangen door onze klanten. Afgeschermde VM's beschermen virtuele machines (VM) tegen aangetaste of kwaadwillende beheerders in de fabric, zodat alleen VM-beheerders er toegang toe hebben op bekende, gezonde en geattesteerde bewaakte structuren. In Windows Server 2019 zullen afgeschermde VM's nu Linux-VM's ondersteunen. We breiden ook VMConnect uit om de probleemoplossing van afgeschermde VM's voor Windows Server en Linux te verbeteren. We voegen gecodeerde netwerken toe waarmee beheerders netwerksegmenten kunnen versleutelen met een schakelaar om de netwerklaag tussen servers te beschermen.

Op de voorkant detecteren en reageren, in Windows Server 2019, integreren we Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) die preventieve beveiliging biedt, aanvallen en zero-day exploits van andere functies detecteert in het besturingssysteem. Dit geeft klanten toegang tot deep kernel- en geheugensensoren, waardoor de prestaties en het anti-knoeien worden verbeterd en reactiemaatregelen op servermachines mogelijk worden gemaakt.

Toepassingsplatform

Een belangrijk leidraad voor ons in het Windows Server-team is een niet-aflatende focus op de ervaring van de ontwikkelaar. Twee belangrijke aspecten van de ontwikkelaarscommunity zijn verbeteringen aan Windows Server-containers en Windows Subsystem op Linux (WSL).

Sinds de introductie van containers in Windows Server 2016 hebben we een groot momentum gezien in de acceptatie ervan. Er zijn tientallen miljoenen containerafbeeldingen gedownload van de Docker Hub. Het team leerde van feedback dat een kleinere containerschijfgrootte de ervaring van ontwikkelaars en IT-professionals die hun bestaande applicaties met containers moderniseren aanzienlijk zal verbeteren. In Windows Server 2019 is ons doel om het image van de Server Core-basiscontainer terug te brengen tot een derde van de huidige grootte van 5 GB. Hierdoor wordt de downloadtijd van de afbeelding met 72% verkort, waardoor de ontwikkelingstijd en -prestaties verder worden geoptimaliseerd.

We blijven ook de beschikbare keuzes verbeteren als het gaat om het orkestreren van Windows Server-containerimplementaties. Kubernetes-ondersteuning bevindt zich momenteel in de bètaversie en in Windows Server 2019 introduceren we aanzienlijke verbeteringen in compute, storage en netwerkcomponenten van een Kubernetes-cluster.

Een feedback die we constant horen van ontwikkelaars is de complexiteit in navigatieomgevingen met Linux- en Windows-implementaties. Om dat aan te pakken, hebben we eerder Windows Subsystem op Linux (WSL) uitgebreid naar Insider Builds voor Windows Server , zodat klanten Linux-containers naast Windows-containers op een Windows Server kunnen uitvoeren. In Windows Server 2019 gaan we verder op deze reis om WSL te verbeteren, zodat Linux-gebruikers hun scripts naar Windows kunnen brengen terwijl ze gebruikmaken van industriestandaarden zoals OpenSSH, Curl & Tar.

Hyper-converged infrastructure (HCI)

Hyper-converged infrastructure (HCI): HCI is een van de nieuwste trends in de serverindustrie van vandaag. Volgens IDC groeide de HCI-markt in 2016 met 64% en Gartner zegt dat het in 2019 een markt van 5 miljard dollar zal zijn . Deze trend komt vooral omdat klanten de waarde van het gebruik van x86-servers met krachtige lokale schijven voor hun computer- en opslagbehoeften begrijpen tegelijkertijd. Bovendien biedt HCI de flexibiliteit om dergelijke implementaties eenvoudig te schalen.

Klanten die HCI-oplossingen zoeken, kunnen vandaag Windows Server 2016 en het Windows Server Software Defined- programma gebruiken. We werkten samen met toonaangevende hardware-leveranciers om een ??betaalbare en toch uiterst robuuste HCI-oplossing met gevalideerd ontwerp te bieden. In Windows Server 2019 bouwen we op dit platform door schaal, prestaties en betrouwbaarheid toe te voegen. We voegen ook de mogelijkheid toe om HCI-implementaties in Project Honolulu te beheren, om het beheer en de dagelijkse activiteiten in HCI-omgevingen te vereenvoudigen.

Ten slotte zullen Windows Server-klanten die System Center gebruiken, verheugd zijn te weten dat System Center 2019 komt en Windows Server 2019 zal ondersteunen.

We hebben nog veel meer te delen tussen nu en de lancering later dit jaar. We zullen meer details geven over de goedheid van Windows Server 2019 in een blogserie die de bovenstaande gebieden bestrijkt.

Meld u aan voor het Insiders-programma voor toegang tot Windows Server 2019

We weten dat je waarschijnlijk niet kunt wachten om de volgende release te bemachtigen, en het goede nieuws is dat de preview-versie vandaag beschikbaar is voor Windows Insiders . Doe mee met het programma om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de stukjes. Raadpleeg de Release-opmerkingen voor meer informatie over deze preview-build .

We horen graag van u, dus vergeet niet feedback te geven via de Windows Feedback Hub-app of de Windows Server-ruimte in de Tech-community.

Veel Gestelde Vragen

V: Wanneer is Windows Server 2019 algemeen beschikbaar?

A: Windows Server 2019 zal algemeen beschikbaar zijn in de tweede helft van het kalenderjaar 2018.

Vraag: Is Windows Server 2019 een LTSC-release (Long-Term Servicing Channel)?

A: Windows Server 2019 markeert de volgende release in ons meerjarig servicekanaal . LTSC blijft de aanbevolen versie van Windows Server voor de meeste infrastructuurscenario's, inclusief workloads zoals Microsoft SQL Server, Microsoft SharePoint en Windows Server Software-gedefinieerde oplossingen.

Vraag: Wat zijn de installatieopties die beschikbaar zijn voor Windows Server 2019?

A: Als LTSC-release biedt Windows Server 2019 de server Desktop Experience en Server Core-installatieopties, in tegenstelling tot het halfjaarlijkse kanaal dat alleen de Server Core-installatieoptie en Nano Server als een containerafbeelding biedt. Dit zorgt voor compatibiliteit van applicaties voor bestaande workloads.

Vraag: Zal ??er tegelijkertijd met Windows Server 2019 een halfjaarlijkse kanaaluitgave plaatsvinden?

A: Ja. De halfjaarlijkse kanaalversie die op hetzelfde moment als Windows Server 2019 is gepland, zal containerinnovaties opleveren en zal de normale ondersteuningslevenscyclus voor halfjaarlijkse kanaaluitgaven volgen - 18 maanden.

Vraag: heeft Windows Server 2019 hetzelfde licentiemodel als Windows Server 2016?

A: Ja. Bekijk meer informatie over hoe u vandaag een licentie voor Windows Server 2016 hebt op de pagina Windows Server Pricing . Het is zeer waarschijnlijk dat we de prijzen voor Windows Server Client Access Licensing (CAL) zullen verhogen. We zullen meer details geven indien beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!