Witold Kepinski - 26 maart 2018

Centric vergroent wagenpark met VW Polo's op CNG

Meer dan 200 Centric-medewerkers hebben de sleutels ontvangen van de nieuwste Volkswagen Polo. De auto’s rijden op Compressed Natural Gas, waardoor Centric opnieuw een stap zet in het verduurzamen van het wagenpark.

In samenwerking met PON en dealers Ames en Van Mossel, LeasePlan en PitPoint heeft Centric afgelopen maand in sneltreinvaart 210 nieuwe auto’s uitgeleverd aan haar professionals. Voor de collega’s, onder wie veel IT Support Engineers, betekende de nieuwe auto een upgrade: de Comfortline Polo’s zijn uitgevoerd met een executive pack en voorzien van de nieuwste snufjes.

Carolien van der Werf, als CFO verantwoordelijk voor het wagenpark van Centric: “In het selectietraject voor de nieuwe auto’s hebben we onderzocht hoe we de CO2-uitstoot van ons wagenpark verder kunnen verlagen. We hebben daarom vorig jaar een pilot met full electric auto’s uitgevoerd. Die is positief verlopen, maar de range van de betaalbare full electric auto’s is nog te beperkt om deze groep berijders goed te faciliteren. Deze professionals werken aan afwisselende projecten bij verschillende opdrachtgevers en zitten daarom veel op de weg. CNG is second best: minder vervuilend dan benzine en diesel, een groter bereik en de infrastructuur van laadstations voldoet.”

De nieuwe Polo’s combineren CNG met benzine. Carolien: “We stimuleren de collega’s om zoveel mogelijk op CNG te rijden. PitPoint, leverancier van Groengas (CNG), heeft onze collega’s bij de uitlevering geadviseerd over het duurzaam rijden op CNG en in samenwerking met PON organiseren we challenges waarbij rijden op CNG wordt beloond. Zo bereiken we dat onze collega’s optimaal rijplezier beleven en daarbij tegelijk het milieu zoveel mogelijk ontzien.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!