Witold Kepinski - 27 maart 2018

AWS investeert in Blockchain via partner community

AWS investeert in Blockchain via partner community image

Amazon Web Services (AWS) introduceert een AWS Blockchain Partners Portal die de integratie van blockchain-oplossingen door klanten ondersteunt met systemen die zijn gebouwd op Amazon Web Services (AWS). Dit meldt Ale Flores, Global Segment Lead voor Blockchain bij AWS in een blog.

AWS zegt hierbij de breedste en diepste mogelijkheden te bieden met zijn cloud infrastructuur voor het bouwen van end-to-end blockchain-oplossingen. Partners worden uitgenodigid de huidige blockchains te bekijken en referentiearchitectuur, implementatiestrategieën en ontwikkeltools te bekijken op onze nieuwe AWS Blockchain Partners Porta pagina. Werden zal AWS een Blockchain-competentie starten, aanmelden kan via de Blockchain for AWS Partners-mailinglijst.

Wat is Blockchain?

Blockchain is de toepassing van een technologie waarbij een lijst met records of blokken via tijdstempels en andere attributen cryptografisch aan elkaar zijn gekoppeld. Blockchains zijn bestand tegen datamodificatie omdat de wijziging van één blok consensus vereist over de geregistreerde keten of het grootboek, aldus AWS

Blockchain Partner Solutions

De volgende Blockchain Partner-oplossingen zijn nu beschikbaar als één-klik-implementatie: Sawtooth Supply Chain, Sawtooth 1.0, R3 Corda, PokitDok en Blockapps Strato. De Samsung SDS-, Tibco-, Quorum- en Virtusa-oplossingen worden dit jaar nog beschikbaar, samen met referentiearchitectuur van AWS partners. Deze producten zullen native AWS-integraties hebben om plug-and-play toegang tot onze dienstenportfolio mogelijk te maken.

Als een partner actief is in de gezondheidszorg, biowetenschappen, financiële diensten, supply chain management, beveiliging of compliance en graag met dan zegt AWS de partners te verwelkomen met hun voorstellen. Op basis van feedback van AWS  klanten in de gezondheidszorg en de Life Sciences is AWS bijvoorbeeld geïnteresseerd in voorstellen voor identiteitsresolutie, automatische beoordeling en supply chain-integriteitstoepassingen.

Blockchain op AWS Marketplace

AWS zal alle nieuwe blockchain-technologieën blijven gebruiken in AWS Marketplace , waardoor AWS-klanten kunnen evolueren naar blockchain-standaarden en de acceptatie van enterprise-grade blockchain-oplossingen versnellen.

Door klanten te begeleiden tijdens hun reis, verwacht AWS een beter inzicht krijgen in de essentiële zakelijke beslissingen waarmee deze technologie wordt geconfronteerd. Door naar klanten te luisteren, zullen de AWS  blockchain-oplossingen uitbreiden om niet alleen de bedrijfsactiviteiten van vandaag te ondersteunen, maar ook nieuwe bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt door blockchain, aldus de cloud gigant.

Volgende stappen

Bekijk de AWS Blockchain Partners Portal. Partners kunnen zich melden voor een mailinglijst of stuur een e-mail naar blockchainAPN-interest@amazon.com  om hulp te vragen bij uw blockchain-oplossing en verbinding te maken met APN Partners met diepgaande ervaring binnen het blockchain-domein.

Meer informatie over de AWS blockchain-infrastructuur

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!