Witold Kepinski - 25 maart 2018

IBM en VMware breiden cloud en mobility aanbod uit

IBM en VMware breiden cloud en mobility aanbod uit image

IBM en VMware breiden hun (managed) cloud en mobility aanbod voor partners en klanten uit. Hierdoor worden meer unieke oplossingen geboden. Dit melden Zane Adam, Vice President IBM Cloud en Allwyn Sequeira, General Manager Hybrid Cloud Services Business Unit bij VMware tijdens de IBM Think conferentie in Las Vegas. Adam: “IBM en VMware versnellen de cloud adoptie in het zakelijk segment.”

Enkele jaren geleden wilden IBM en VMware twee urgente uitdagingen voor de industrie aanpakken, aldus Zane Adam. De eerste was om klanten te helpen met het uitbreiden van bestaande VMware worklaods van on-premises omgevingen naar de cloud zonder dat ze hun activiteiten opnieuw moesten uitvoeren, zaken moesten herontwerpen en het beveiligingsbeleid opnieuw moesten uitvinden. Dit helpt zakelijke klanten om hun VMware-workloads naadloos in de IBM Cloud uit te voeren, zodat ze kunnen moderniseren met IBM AI- en analyseservices als een uitbreiding van hun VMware-implementaties.

Mobility

De tweede uitdading was om klanten te helpen hun mobiele strategieën af te stemmen op hun bedrijfsdoelen vervolgt Zane Adam. IBM Services levert, in samenwerking met VMware, oplossingen voor bedrijfsmobiliteit, inclusief aanbiedingen waarmee klanten volledige Windows-desktops of applicaties kunnen leveren, evenals Enterprise Mobility Management (EMM) als de basis voor modern beheer van apparaten. Dit geeft klanten de flexibiliteit om overal en op elk moment toegang te krijgen tot kritieke apps en gegevens vanaf elk apparaat, aldus Zane. Hierbij krijgen klanten beschikking over VMware Horizon Cloud virtuele desktop- en toepassingscloudservices van VMware. De VMware Horizon Cloud-service aangeboden door IBM Cloud. Horizon Cloud wordt geleverd als een volledig door de cloud gehoste service die end-to-end door IBM wordt beheerd of een naadloze hybride oplossing die gebruikmaakt van lokale hyperconverged infrastructuur om nieuwe use cases voor desktops-as-a-service (DaaS) mogelijk te maken.

Cloud

IBM en VMware hebben op het gebied van cloud en mobiliteit, twee belangrijke IT-pijlers voor digitale transformatie, vandaag veel te bieden, vervolgt Adam.  IBM Cloud voor VMware Solutions is inmiddels beschikbaar in het wereldwijde IBM-netwerk van bijna 60 clouddatacenters in 19 landen over de hele wereld. Dit heeft volgens Zane Adam niet alleen talloze bedrijven geholpen, zoals Honeywell InternationalMoviusSyniverse en Vodafone in de versnelde adoptie van de cloud, maar heeft ook geleid tot het creëren van nieuwe zakelijke kansen door hoogwaardige diensten, waaronder AI, analytics, Internet of Things (IoT), en meer.

IBM en VMware blijven volgens Zane Adam de drempels voor hybride cloud-acceptatie verlagen door nieuwe oplossingen te bieden die helpen bij het oplossen van uitdagingen zoals draagbaarheid van de worklaods, downtime, afhankelijkheid van toepassingen, netwerkcomplexiteit en migratie-efficiëntie.

VMware HCX

IBM is volgens Zane Adam een belangrijke ontwerppartner voor VMware bij de ontwikkeling van HCX-technologie. De twee bedrijven hebben gewerkt aan een naadloze interoperabiliteit en mobiliteit tussen IBM Cloud en elke VMware-gebaseerde cloud zonder downtime. In januari van dit jaar maakte IBM bekend dat VMware HCX beschikbaar is op IBM Cloud. HCX-technologieën bieden naadloze interoperabiliteit en applicatiemobiliteit tussen IBM Cloud en elke op VMware gebaseerde cloud, waardoor grootschalige applicatiemigratie en permanente portabiliteit mogelijk is zonder downtime of refactoring van applicaties. HCX-technologieën stellen IBM Cloud-klanten in staat om datacenters te moderniseren met de meest recente VMware SDDC-aanbiedingen, terwijl de bedrijfscontinuïteit, de uptime van de applicatie, netwerkarchitecturen en prestaties behouden blijven

Ondernemingen zoals TD Bank toonden tijdens de IBM Think conferentie een snelle verbinding tussen hun datacenter en de cloud om het migratieproces te stroomlijnen. Met de nieuw beschikbare VMware HCX op IBM Cloud zal TD Bank in staat zijn om op VMware gebaseerde workloads en applicaties eenvoudig te moderniseren en uit te breiden zonder nieuwe vaardigheden, tools en processen te introduceren, aldus Zane Adam.

IBM Spectrum Protect Plus

Naast VMware HCX op IBM Cloud is IBM Spectrum Protect Plus nu beschikbaar voor IBM Cloud voor VMware Solutions, waarmee organisaties een eenvoudige manier krijgen om hun virtuele machines (VM's) te back-uppen en te herstellen. IBM Spectrum Protect Plus is een gegevensbeschermings- en beschikbaarheidsoplossing voor virtuele omgevingen die kan worden geïmplementeerd en geconfigureerd wanneer klanten hun VMware-omgevingen op IBM Cloud installeren, aldus Zane Adam.

Bestaande IBM Spectrum Protect Plus-klanten kunnen hun eigen licenties meenemen wanneer ze worden geïmplementeerd op IBM Cloud, wat de migratie kan vereenvoudigen. IBM Spectrum Protect Plus sluit zich aan bij de groeiende portfolio van services die IBM Cloud voor VMware Solutions ondersteunen, waaronder Fortinet, F5 Networks, HyTrust en andere partners.

Om de mobiliteit binnen de onderneming te blijven bevorderen, biedt IBM nu uitgebreide digitale werkruimtediensten aan met VMware Workspace ONE, dat is ontworpen om de digitale transformatie-reizen van klanten en de empowerment van werknemers te bevorderen. Workspace ONE beheert apparaten, gebruikers, apps en toegang. Het aggregeert ook gebeurtenisgegevens in deze silo's. Het VMware Workspace ONE digitale werkplekplatform geeft IT het eindpuntbeheer dat nodig is om medewerkers toegang te geven tot elke app, of het nu cloud, native, web of virtueel is, op elke pc of elk mobiel apparaat.

SAP HANA

IBM biedt verder SAP-gecertificeerde bare metal-servers voor SAP HANA platformimplementaties in de IBM Cloud en nieuwe configuraties voor VMware-omgevingen.

IBM Cloud is VMware Cloud Verified

De IBM Cloud is VMware Cloud Verified: IBM Cloud is een van de eerste van een nieuwe klasse partners die het VMware Cloud Verified-vertrouwensmerk dragen. VMware Cloud Verified identificeert providers die de bedrijfsgroei stimuleren door innovatie aan te sturen, de efficiëntie te verbeteren en de kosten voor klanten te verlagen, aangezien ze applicatieportfolio's transformeren voor een multi-cloud wereld met meerdere apparaten. 

De samenwerking met VMware is een andere manier waarop IBM helpt om te vereenvoudigen hoe ondernemingen een brug slaan naar de public cloud en mobiliteitsoplossingen leveren aan een breed scala van gebruikers op verschillende apparaten en locaties, zo besluit Zane Adam.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!