IBM POWER9 server demonstreert nieuwe doorbraak in AI-prestaties
26-03-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM POWER9 server demonstreert nieuwe doorbraak in AI-prestaties

IBM heeft een nieuwe doorbraak in AI-prestaties aangetoond. Door machine learning te gebruiken op POWER9 met NVIDIA Tesla V100 GPU's, kan IBM-technologie nu voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een gebruiker 46x sneller op online advertenties klikt dan de vorige gepubliceerde resultaten. Dit meldt IBM tijdens de Think conferentie in Las Vegas. 

In een nieuw gepubliceerde benchmark van IBM Research wirdt aangetoond hoe Snap Machine Learning (AI-technologie) kan worden gebruikt om modellen voor machinaal leren te trainen voor massale gegevenssets van financiële gegevens tot weersvoorspellingen en online marketing. Het resultaat voor klanten is lagere cloudkosten en snellere tijd tot inzicht, zo beweert IBM.

De inzichten die zijn afgeleid van gegevens zijn van waar echte bedrijfswaarde is - en het verkrijgen van die inzichten is een grote opdracht als het tijd- en kostenintensief is om zelfs relatief eenvoudige gegevensreeksen te evalueren. Snelheid is van cruciaal belang voor het opschalen van inzichten, IBM beweert de IT-infrastructuur te optimaliseren om die snelheid te bereiken. 

AI

Op Think 2018 introduceerde IBM ook andere first-of-a-kind-mogelijkheden die zowel de grootste obstakels als de grootste kansen met enterprise-AI in de cloud aanpakken, waaronder gegevensbeveiliging en een tekort aan technische vaardigheden. 

In de afgelopen 12 maanden heeft 58% van de bedrijven ten minste één inbreuk op de beveiliging gehad, volgens onderzoeksbureai ForresterOm gegevens in de cloud te beschermen, introduceert IBM services met gegevensbeveiliging op mainframeniveau voor clouddatabases, containers en ontwikkelkits voor Apple devices. De services worden mogelijk gemaakt door IBM Z in IBM's wereldwijde datacenters voor openbare cloud te brengen, waardoor bedrijven veilige gegevensbescherming krijgen terwijl ze vooruitgang boeken op hun AI initiaieven zo beweert IBM.

Cloud

Om de kloof tussen de juiste hardware en de juiste vaardigheden te overbruggen, biedt IBM bovendien zijn POWER9-servers aan via de IBM Cloud. Dit omvat de optie om de PowerAI machine learning- en deep learning-softwaresuite vooraf te installeren die is ontworpen om de opleiding in diepgaand leren voor data scientists te versnellen . De POWER9-systemen zijn speciaal gebouwd voor gegevensintensieve AI-workloads en IBM werkte met spelers zoals NVIDIA om de prestaties met bijna 10x te verbeteren.

De resultaten zijn eye-opening zo vervolgt IBM. Tencent, een hyperscale datacenter provider, kocht onlangs een aantal op OpenPOWER gebaseerde systemen om toe te voegen aan zijn groeiende datacenter voor bedrijven. Met de goedkeuring van de OpenPOWER-technologie is de algehele efficiëntie van Tencent met meer dan 30% verbeterd, met een besparing van 30% op rackresources en 30% op serverresources.

"We wedden op baanbrekende technologieën die zijn ontworpen voor cloud- en AI-workloads, en dat geldt ook voor onze klanten", zegt Tom Rosamilia, senior vice president van IBM Systems. "Of het nu gaat om het versnellen van het klantinzicht en het leveren van services of het bieden van gegevenscodering over enorme hoeveelheden gegevens, IBM Systems is uniek gedifferentieerd voor slimmere bedrijven."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware