Witold Kepinski - 26 maart 2018

Aspire Systems koopt Nederlandse Goyello

Aspire Systems uit India koopt voor een onbekend bedrag het Nederlandse Goyello. Volgens het contract verkoopt Goyello 100 procent van zijn aandelen aan de nieuwe zakenpartner. Met de fusie breidt Aspire Systems zijn portfolio van IT-consulting, softwareontwikkeling en mobiele oplossingen uit in het nearshoring-model voor klanten in Europa. Voor Goyello is de verandering een kans om grotere markten te betreden en nieuwe en meer uitdagende projecten voor haar klanten aan te nemen en uit te voeren.

Dit is de zesde acquisitie voor Aspire Systems in de afgelopen vijf jaar en de eerste grote in Europa. Het markeert een strategische zet van Aspire, omdat het zijn aanwezigheid in Europa verbreedt, terwijl het ook profiteert van voordelen in de nabije toekomst door in Polen te zijn, zo beweert Goyello.

"De ontwikkeling van het bedrijf was altijd onze prioriteit. De beslissing die we hebben genomen, was de beste, zowel vanuit zakelijk perspectief, maar ook vanuit het oogpunt van talentverwerving en management. We willen onze collega's een geweldige plek blijven bieden om te werken. Beide bedrijven delen dezelfde sterke punten en waarden, zoals een sterke focus op medewerkers, superieure klantpartnerschappen , de nadruk op technologisch leiderschap en het creëren van een collaboratieve werkomgeving", aldus Peter Horsten, Managing Director van Goyello .

Gowri Shankar Subramanian, Chairman en CEO van Aspire Systems zegt over de overname: "We zijn enthousiast over deze mogelijkheid om samen te werken en nauw samen te werken met Goyello. Nu Goyello lid wordt van de Aspire-familie, kunnen we een sterke nearshore-bezorgmogelijkheid voor onze klanten lanceren en opschalen, in combinatie met de bestaande offshore-capaciteit van Aspire. Goyello, met hun uitgebreide software-ontwikkeling, projectmanagement en IT-consultingexpertise en meer dan 120 werknemers, zal het mogelijk maken om onze Europese klanten beter van dienst te zijn, van een kortere afstand en met een betere overlapping van tijd. De gedeelde visie, strategie en culturele afstemming van beide bedrijven is een belangrijke reden voor Aspire en Goyello om hun krachten te bundelen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!