Witold Kepinski - 29 maart 2018

Dynatrace sterkste speler in Application Performance Monitoring Suites

Dynatrace sterkste speler in Application Performance Monitoring Suites image

Dynatrace is door Gartner voor de achtste keer als 'leider' gepositioneerd in het Magic Quadrant voor Application Performance Monitoring (APM) Suites. Het bedrijf is in vergelijking met vorig jaar naar rechts opgeschoven vanwege de compleetheid van haar visie. Andere leiders na Dynatrace zijn Cisco, New Relic en CA Technologies.

Uitdagers ofwel Challengers zijn IBM, Oracle, Microsoft en Riverbed. Niche spelers zijn onder andere BMC, Micro Focus, SolarWinds en Nastel Technologies.

In Gartner's analyse van marktposities: Performance Analysis Software, Worldwide, 2016, staat Dynatrace beschreven als een sterke leverancier. De belangrijkste redenen daarvoor zijn een consistente groei met dubbele cijfers en het AI-gebaseerde monitoringplatform. De afgelopen twaalf maanden heeft Dynatrace haar marktleidende positie in cloudmonitoring versterkt via strategische allianties en functionaliteit voor AWS Lambda, Microsoft Azure, Pivotal Cloud Foundry, VMware Cloud en SAP Cloud. Verder introduceerde het bedrijf de innovaties Visually Complete, Session Replay en Davis, die digitale gebruikerservaringen realtime inzichtelijk maken. Davis is een AI-gebaseerde digitale assistent voor performancemonitoring.

magic-quadrant-apm.jpg

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!