Telindus Nederland neemt ION-IP over
27-03-2018 | door: Witold Kepinski

Telindus Nederland neemt ION-IP over

Telindus Nederland koopt voor een onbekend bedrag Managed Security Provider ION-IP. Hiermee wil Telindus haar dienstenportfolio en expertise inzake security verder uitbreiden, onder andere rond Managed Security Services. De overname van ION-IP past in de ambitie van Telindus om klanten een volledig dienstenportfolio te bieden, van infrastructuurontwerp tot Managed Services.

ION-IP, gevestigd in Veenendaal, telt ruim twintig security- en performance-experts en heeft klanten in de zakelijke dienstverlening, telecom, financiële, zorg- en overheidsmarkt. ION-IP onderscheidt zich door haar unieke Point of Control-benadering, door op één centrale plaats de security en performance policies af te dwingen op verkeersstromen. De organisatie heeft zowel de Platinum Partnerstatus van Palo Alto Networks als de Guardian en Gold Partnerstatus van F5 Networks, naast relaties met andere partners. In de 28 jaren van haar bestaan, is ION-IP de laatste jaren sterk gegroeid door haar strategie te richten op het volledig managed aanbieden van security- en application performance-oplossingen. Deze succesvolle strategie zal onder de vleugels van Telindus geheel worden doorgezet, waarmee de relaties van Telindus direct toegang krijgen tot deze dienstverlening. Anderzijds brengen de IT-infrastructuurkennis en het Security Operations Center (SOC) van Telindus nieuwe mogelijkheden voor ION-IP om haar klanten meer end-to-end diensten te kunnen bieden.

Geert Degezelle, Managing Director bij Telindus: “Na vele jaren intensief samenwerken, ben ik zeer enthousiast over de overname van ION-IP, een bedrijf met een team van specialisten op het gebied van IT-security en application performance op het hoogste niveau. De ambitie van Telindus is om voor onze klanten te fungeren als een one-stop-shop voor hun secure infrastructuur en met de overname van ION-IP zetten we daarin een belangrijke stap. Daarnaast sluit de overname naadloos aan bij onze focus op Security en Managed Security Services en is het een logische stap na de start van Davinsi Labs Nederland. Dankzij de versterking van onze organisatie met ION-IP kunnen wij vanaf vandaag een sterker Managed Security-aanbod bieden en IT-afdelingen verder ontzorgen.”

Mark-Jan Wolfswinkel (foto), Managing Director bij ION-IP: “Ik ben bijzonder verheugd over deze nieuwe fase die we als ION-IP ingaan. De samenwerking met Telindus is al jaren een succes. De bundeling van kennis en expertise van ION-IP, Telindus en Davinsi Labs gaat leiden tot een unieke waardepropositie voor de klanten. Ik kijk er naar uit om met ons team deel uit te maken van deze sterke combinatie. De overname gaat daarnaast deuren openen voor de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers, met mooie multidisciplinaire projecten in het verschiet.”

Terug naar nieuws overzicht
Security