Witold Kepinski - 27 maart 2018

Zakelijke monitoren in trek

De unit verkopen van zakelijke markt gerichte monitoren in West-Europa (WE) waren al sterk in het begin van Q1 2017, maar groeiden nog verder in dezelfde periode dit jaar een groei van + 6%, volgens de laatste distributiegegevens gepubliceerd door IT-marktonderzoeksbureau CONTEXT.

De totale verkoop van monitoren is in de eerste twee maanden van het jaar in zowel de consumenten- als de bedrijfssegmenten blijven stijgen. Met een omzetgroei van 8% op jaarbasis, vertegenwoordigen zakelijke monitoren nog steeds meer dan 50% van de cashflow van distributeurs. Consumentenmonitors ondervonden echter de grotere omzetgroei, met een stijging van 12% joj in het eerste kwartaal van vorig jaar.

USB-type C

De verkoop van bedrijfsgerichte monitoren is in het eerste kwartaal van dit jaar verbeterd, maar dit jaar was vooral een groeiende vraag naar monitoren met USB-type C-poorten: de omzet hiervan groeide met meer dan + 19% op jaarbasis in de eerste twee maanden van 2018, hoewel de volumes nog steeds erg laag zijn, goed voor slechts 2% van de verkoop per eenheid en 5% van de omzet. Hoewel HDMI is ontworpen voor consumentenelektronicatoepassingen, is de verkoop van bedrijfsgerichte monitors met deze input ook met + 19% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

DisplayPort

De grootste stijging is echter te zien in de verkoop van business monitoren met DisplayPort-inputs, die jaar op jaar met meer dan + 27% zijn gegroeid. Hoewel HP zijn voorsprong in de zakelijke marktsector heeft behouden, is de verkoop van modellen met DisplayPort-ingangen zelfs gedaald. In deze niche hadden Dell, Lenovo en Philips in het eerste kwartaal van 2018 een veel hogere omzetgroei, samen meer dan + 38% jaar-op-jaargroei.

"Naarmate het eerste kwartaal van dit jaar vordert, wordt verwacht dat de prestaties van bedrijfsmonitors relatief sterk zullen blijven", zei Dominika Koncewicz, Senior Analyst bij CONTEXT. "Bovendien zal de verkoop van DisplayPort-modellen nog verder toenemen dankzij de mogelijkheid om vrijwel elk ander type monitor aan te sluiten en de meerdere schermen te ondersteunen die steeds populairder worden in de bedrijfsruimte. Bovendien, naarmate meer apparaten van alle soorten USB-type C gebruiken, zal de groei in de verkoop van monitors met deze input waarschijnlijk versnellen in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. "

Zakelijke monitors groei jaar-op-jaar Q1 2018

Duitsland 3,5%

Verenigd Koningkrijk 12,8%

Frankrijk 4,4%

Nederland 5,1%

Zwitserland 4,5%

Italië 0,0%

Zweden 1,5%

Spanje 3,4%

Polen 56,7%

Denemarken 26,4%

Oostenrijk 13,4%

Finland 38,7%

België -8,5%

Noorwegen 30,7%

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!