Redactie - 28 maart 2018

HPE Aruba Mobile First Architectuur uitgebreid met analytics en kwaliteitsborging

Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise (HPE), heeft zijn Mobile First Architectuur verder verbeterd met innovaties op het vlak van analytics en kwaliteitsborging. In combinatie met nieuwe partners legt het bedrijf zo de basis voor een autonoom netwerk en slimmere werkplekken.

Aruba introduceert NetInsight om organisaties te helpen hun gebruikerservaring en veerkracht te verbeteren bij de inzet van mobiel, IoT en cloud. Deze op artificial intelligence (AI) gebaseerde oplossing voor analytics en kwaliteitsborging van data optimaliseert de netwerkprestaties. Daarnaast heeft Aruba het ArubaEdge Technology Partner Program uitgebreid met een nieuwe categorie voor smart digital workplace partners. Deze uitbreiding stelt vastgoedbedrijven, connected meubelbedrijven en technologieleveranciers in staat om de volgende generatie werkplekervaringen voor medewerkers en gasten te creëren. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen met IoT, gebouwautomatisering en gepersonaliseerde en locatie gebaseerde services.

Verbeterde netwerkprestaties: NetInsight biedt AI-gedreven analytics en kwaliteitsborging
Onvoorspelbare connectiviteit, een toename van draadloze spraak- en videotoepassingen en de wens om afzonderlijke IoT-Systemen samen te voegen, maakt het bieden van een hoogwaardige netwerkervaring voor veel bedrijven tot een grote uitdaging. In die situatie is innovatie van de kwaliteitsborging van data binnen een netwerk cruciaal. Predictive analytics is onmisbaar om IT-professionals adequaat te helpen hun netwerken te optimaliseren door netwerkdata continu te monitoren en te analyseren.

Om deze uitdaging op te pakken, heeft Aruba de analytics en kwaliteitsborgings-functionaliteit van zijn Mobile First Architectuur uitgebreid met de nieuwe NetInsight oplossing. Deze oplossing maakt gebruik van machine learning om netwerken voortdurend te monitoren en levert inzichten en aanbevelingen om de netwerken voor mobile-first medewerkers en voor werkplek- en draadloze IoT-apparatuur te optimaliseren.

De Universiteit van Washington, een Aruba klant, wil op haar campussen, ziekenhuizen en klinieken een positieve gebruikerservaring bieden. Met ruim 12.000 Wi-Fi access points en dagelijks meer dan 15.000 apparaten op het netwerk, is het performancebeheer een flinke uitdaging. Dit wordt veroorzaakt door de omvang, onvoorspelbare gebruikspatronen en een grote hoeveelheid applicaties die hoge eisen aan de performance stellen.

“De huidige campussen en ziekenhuizen zijn steeds afhankelijker van complexe applicaties, slimme apparatuur en mobiele gebruikers die overal connectiviteit verwachten”, zegt David Morton, Director Networks and Telecommunications bij de Universiteit van Washington. “Aruba NetInsight biedt ons toegang tot stroomvisualisaties en bruikbare analytics die helpen bij de besluitvorming rondom uitbreidingen of het bepalen van extra dekking. Bijvoorbeeld buiten WiFi rond een nieuw gebouw. Daarnaast kunnen we de impact van netwerken vooraf en naderhand valideren om zo de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.”

Slimme digitale werkplekken bouwen met gekwalificeerde partners
De eisen voor moderne mobiliteit, cloud en IoT veranderen de toekomst van werk en vragen een gebruikersgerichte benadering van netwerken. Slimme gebouwen met IoT hebben steeds meer raakvlakken met mobile first digitale werkplekken. Dit nieuwe paradigma leidt tot slimme digitale werkplekken met betrouwbare, hoogwaardige en gepersonaliseerde ervaringen die creativiteit, samenwerking, snelheid en vrijheid ondersteunen.

Om de Mobile First Architectuur te versterken, heeft Aruba het ArubaEdge Technology Partner Program uitgebreid. De nieuwe categorie beslaat commerciële vastgoed-, connected meubel- en nieuwe technologiebedrijven. Samen met deze nieuwe partners creëert Aruba aantrekkelijke werkplekken die de mobiliteit van gebruikers op een unieke manier combineren met de sensoropties van IoT. Deze ervaringen variëren van een gepersonaliseerd lichtaanbod, HVAC en geautomatiseerde inrichting van een vergaderkamer tot veilige connectiviteit van IoT-sensoren. En dit alles binnen één infrastructuur.

“Consumenten verwachten een naadloze ervaring bij alles wat ze doen en dat geldt ook voor hun werkplek”, aldus Sandeep Davé, Chief Digital and Technology Officer Global Workplace bij CBRE, internationale vastgoed en huisvestingsadviseur. “Om de beste en slimste mensen aan te trekken en te behouden, willen we onze klanten de beste werkplekervaring te bieden. Zij benaderen ons voor gebruikersvriendelijke services en een digitale werkplek. Dat doen we via CBRE 360 en op basis van een breed serviceaanbod en hoogwaardige technologie. Er is een sterke link tussen ons streven om met geïntegreerde vastgoedservices de nieuwe werkplekomgeving te creëren en de slimme digitale werkplek die Aruba aanbiedt. Op dat gebied werken onze teams nauw samen en verwachten we in de toekomst nog veel synergie.”

“Veel bedrijven herijken hun vastgoedstrategie om deze beter af stemmen op de toekomst van werk”, zegt Francisco J. Acoba Managing Director and U.S. Lead – Global Real Estate Transformation bij Deloitte Consulting LLP. “De smart digital workplace versterkt het onderscheidend vermogen van werkgevers en helpt talenten behouden. De toekomst van werk wordt grotendeels bepaald door de digitale werkplekervaring. Het is zaak dat vastgoedbedrijven en hun IT-tegenhangers goed nadenken over hoe ze mobiliteit en enterprise IoT naar een fysieke kantooromgeving vertalen.”

“De aard van een goede digitale werkplek verandert snel door de toevoeging van digitale en datalagen”, geeft Jeff Gibson, Director of Advanced Business Development bij Herman Miller aan. “Mensen hebben verschillende omgevingen nodig om goed te presteren en onze digitale lagen optimaliseren deze ervaring. Samen met Aruba bouwen we aan een visie voor de inzet van cloud connected meubilair en apparatuur die mobile-first digitale werkervaringen ondersteunt. Door data en inzichten te verrijken, stimuleren we de efficiënte inzet van de beschikbare ruimte en maximaliseren we prestaties op de werkvloer.”

Verbeterde samenwerking en naadloze werkplekproductiviteit
Veel digitale organisaties gebruiken meerdere applicaties om samen te werken. Bijvoorbeeld Skype for Business om te bellen en desktops te delen, en Zoom voor videomeetings of voor de koppeling van mobiele en conferenceapparatuur. De focus van Zoom op naadloze meetings in vergaderruimtes en teamomgevingen sluit goed aan bij het smart digital workspace initiatief van Aruba. “Werkplekken ontwikkelen zich tot ervaringen waarbinnen mensen, content en tools naadloos kunnen interacteren”, zegt Eric Yuan, Chief Executive Officer bij Zoom. “Onze mobiele desktop en softwaregebaseerde conferentiesystemen creëren die ervaring door de beste tools samen te laten werken. Die openheid is een hele opluchting voor klanten die hun netwerken en telepresence-oplossingen jarenlang bij slechts één leverancier konden kopen.”

Om een breed aanbod productiviteits- en IoT oplossingen te kunnen leveren, heeft Aruba het ArubaEdge Technology Partner Program uitgebreid. Naast Envoy en Robin is de lijst nu aangevuld met AccelTex, Lunera, Patrocinium en Teem. Deze partners leveren gevalideerde, geïntegreerde oplossingen voor veilig IoT-beheer, fysieke omgevingen voor samenwerken en gepersonaliseerde geautomatiseerde digitale werkplekken.

HPE Pointnext
Slimme digitale werkplekoplossingen van HPE Pointnext bieden klanten en partners wereldwijd de expertise om maximaal te profiteren van de voordelen van technologie en stimuleren innovatie, klanttevredenheid en winstgevendheid met optimale ervaringen voor medewerkers. Deze services en oplossingen verrijken de IT van klanten en Aruba partnerteams. Ze bieden bovendien alles wat nodig is voor het ontwerp, ontwikkeling, beheer en support van slimme digitale werkplekken op basis van het Aruba Mobile First Platform, en een ecosysteem van gekwalificeerde partners.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!