T-Systems Open Telekom Cloud aanbod is uitgebreid

29-03-2018 | door: Redactie

T-Systems Open Telekom Cloud aanbod is uitgebreid

T-Systems meldt het voor gebruikers van de op Open Stack gebaseerde publieke Open Telekom Cloud (OTC) eenvoudiger te maken om grote hoeveelheden data te migreren en databases te beheren. OTC is hiervoor uitgebreid met twee nieuwe functies: de Data Ingestion Service en de Document Database Service.

Met de Data Ingestion Service (DIS) kunnen gebruikers automatisch grote hoeveelheden data streamen naar OTC. De datastromen bereiken het cloudplatform continu en in realtime, of in batches. DIS helpt ook bij het prioriteren van gegevensbronnen, het valideren van individuele bestanden en het doorsturen van gegevens naar de juiste bestemming.

De Document Database Service (DDS) vereenvoudigt het beheer van verschillende gestructureerde data in een database. Het creëren, monitoren en schalen van database-instances is in de overzichtelijke console slechts een kwestie van een paar muisklikken. OTC ondersteunt hiervoor een NoSQL-database gebaseerd op het MongoDB Community Edition-protocol.

Meer uitbreidingen
Naast DIS en DDS biedt de nieuwe release van OTC nog meer vernieuwingen, waaronder nieuwe varianten van de Elastic Cloud Server (ECS) en de Bare Metal Server (BMS). Zo is ECS nu beschikbaar met 60 virtuele CPU's en tot 512 GB RAM. Ook ondersteunt ECS nieuwe GPU's die in het bijzonder geschikt zijn voor toepassingen zoals kunstmatige intelligentie, cryptografie en machine learning. Het BMS-aanbod is uitgebreid met twee modellen voor hoge prestaties.

Andere uitbreidingen in de nieuwe release van OTC zijn:
Image Management Service: OTC ondersteunt nu het VHDX-beeldformaat van Windows-systemen.
Tag Management Service: met behulp van tags kunnen gebruikers nu nog meer middelen toewijzen aan verschillende kostenplaatsen. Dit maakt het bijhouden van de administratie en boekhouding nog makkelijker.
NAT-gateway als onderdeel van een Virtual Private Cloud: hiermee kunnen gebruikers meerdere servers combineren onder één IP-adres. Dit elimineert de noodzaak voor installatie van een eigen server die de rol van gateway op zich neemt.
Private Line Access Service (PLAS): directe verbindingen via ethernet zijn hiermee eenvoudiger te bestellen en sneller te implementeren.
Meer veiligheid en een internetverbinding voor Workspace Service: bedrijven die virtuele desktops uit de OTC gebruiken, profiteren dankzij tweefactorauthenticatie in de toekomst van nog meer veiligheid. Bovendien hebben gebruikers nu met virtuele desktops toegang tot het internet.
Storage Lifecycle Management: gegevens gaan op basis van regels naar goedkopere opslagklassen.
Content Delivery Network: gebruikers kunnen het Content Delivery Network van Akamai afnemen in combinatie met OTC. Dit stelt bedrijven in staat om hun webdiensten te versnellen, ongeacht de locatie van hun klanten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud