Witold Kepinski - 28 maart 2018

ITQ benoemt Robert Hellings tot CEO

ITQ benoemt Robert Hellings tot nieuwe Chief Executive Officer voor ITQ met ingang van 1 april. Robert Hellings zal deze rol overnemen van Francisco Perez van der Oord, die zich meer gaat focussen op het klantcontact en de business development van ITQ.

“Het gaat heel erg goed met ITQ. Vorig jaar hebben we maar liefst 130 klanten geholpen om hun business doelen te behalen, met 170 projecten”, vertelt huidige CEO en eigenaar Francisco Perez van der Oord. “We focussen steeds op innovatieve projecten met een duidelijke impact op onze klanten: dat is precies waarom we zo gepassioneerd zijn voor technologie die klanten vooruit helpt.”

ITQ is zeer ambitieus en heeft in 2018 enkele belangrijke veranderingen ingezet. Zo scoorde ITQ, als allereerste niet-global SISO organisatie, de VMware PPSP Premier status (Professional Services Partner Program). Daarnaast behaalde het ITQ team, als Early Access partner, ook de nieuwe VMware Cloud on AWS competency nog voordat deze officieel door VMware was aangekondigd. Met dit partnership kan ITQ haar klanten beter begeleiden met hun hybrid cloud strategie. Hiermee is ITQ bovendien wereldwijd één van de weinige partners die alle 13 VMware competenties beheerst. Daarbovenop werd ITQ, in het kader van hun Cloud Native propositie, recent ook lid van de Cloud Foundry Foundation. En om hun internationale ambities kracht bij te zetten, opende het ITQ team eerder dit jaar een filiaal in Leuven om van daaruit de klanten in België, Luxemburg en Zuid-Nederland nog beter te kunnen bedienen.

Met al deze ontwikkelingen komt ITQ in een nieuwe groeifase terecht. Om deze ambities en de bijhorende uitdagingen waar te maken, is de tijd gekomen om een nieuwe CEO te benoemen die het huidige leiderschapsteam kan aanvullen en de organisatie, met behoud van de bij ITQ behorende kwaliteit, cultuur en kernwaarden, in deze nieuwe fase kan leiden.

Robert Hellings (48) heeft een lange ervaring in de financiële wereld, met veel kennis uit zowel IT als de business en in het bijzonder de link tussen beide. Robert begon zijn loopbaan in de ICT als ontwikkelaar en architect, waarna hij zich in verschillende management rollen verder ontwikkelde. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de IT Infrastructure & Operations bij a.s.r. en voor IT Architecture & Security bij Fortis IT Benelux. Tevens was hij vanuit Fortis verantwoordelijk voor de integratie van ABN Amro IT. Hierna werd hij veranderdirecteur en lid van het management team van a.s.r. Pensioenen. Voorafgaand aan de stap naar ITQ, was Robert directeur Integriteit bij a.s.r. Gedurende enkele jaren was Robert extern adviseur voor ITQ, waarmee ITQ en Robert elkaar reeds goed kennen.

Robert: “De verstandhouding met het management team van ITQ was altijd erg positief en de kernwaarden ‘passion, ownership, quality en authenticity’ sluiten erg goed aan bij mijn persoonlijke waarden. Het begeleiden van ITQ in de verdere groei, met behoud van de unieke cultuur, en het voorrecht om te mogen samenwerken met deze specialistische professionals, motiveert me zeer om vol voor deze mooie uitdaging en kans te gaan”.

ITQ’s huidige CEO gaat nog helemaal niet met pensioen, integendeel. Francisco: “Dit is de enige logische en juiste keuze voor de verdere ontwikkeling van ITQ. Zelf kan ik me nu veel beter inzetten op het ondersteunen van onze groeiambities. Ik zal me meer kunnen toeleggen op de samenwerking met klanten en het uitwerken van business development initiatieven, waaronder de internationale expansie, maar evenzeer onze nieuwe practices zoals Cloud Native Applications. We zijn blij met Robert in de ITQ familie en wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe rol.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!